БулфотоСтраховития нов щам, заради който цяла Великобритания се затвори, е

...
БулфотоСтраховития нов щам, заради който цяла Великобритания се затвори, е
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Новият щам на Ковид е в България

Булфото

Страховития нов вариант, поради който цяла Англия се затвори, е в България. 

Вече има косвени доказателства, че новият вариант на ковид от Англия е пристигнал и в България, сподели пред Dir.bg шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

" Много е значимо да се знае, че разновидността не пречи на имунизациите, не пречи на диагностиката и също, че няма медицински доказателства, че е по-инфекциозна. И най-важното - няма никакви доказателства, даже в противен случай, че инфектираните с него прекарват по-тежко заболяването ", уточни проф. Кантарджиев.

Всеки вариант, който е минал от животно по хората и прави епидемиологично разпространяване, мутира като по-прилепчив, по-лесно заразява други хора и нормално болестта минава по-лесно, успокои микробиологът и член на Националният действен щаб.

" Интересът на природата е вирусът да се запази, а той може да се запази единствено в жив човек. Всеки вирус, когато мутира по време на зараза прави по този начин, че хората да боледуват по-дълго и да не умират, с цел да може вирусът да се популяризира. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР