БулфотоСлед СДС ГЕРБ, може би, ще погълнат по подобен начин

...
БулфотоСлед СДС ГЕРБ, може би, ще погълнат по подобен начин
Коментари Харесай

ГЕРБ поглъща и ОП, за да победи на изборите

Булфото

След Съюз на демократичните сили ГЕРБ, може би, ще обхванат по сходен метод предизборно и Оперативна програма и ще отидат дружно на изборите, което да им донесе някой различен % от горната страна.

Това излиза наяве от думите на Красимир Каракачанов пред проправителственото издание " Пик ".

Ето и думите му без редакция след въпроси на публицистите от " Пик ":

- Понеже започнахме с датата 28 март и тя наближава, постоянна ли е управническата коалиция и водите ли към този момент диалози за вероятно явяване на изборите в някакъв общ формат, или всеки ще се явява поотделно, а идващото държавно управление ще бъде конструирано на база резултатите от вота?

- Темата за изборите е коментирана. Говоря сред съдружните сътрудници от ръководещата коалиция. Сложена е на масата, както се споделя, за размисъл и за мнения. Какво и по какъв начин ще се случи – може би следва да решим през януари. Защото до края на тази година безусловно има десетина работни дни, в които има много работа, която би трябвало да се свърши. Говоря от цялото държавно управление. И надали това ще бъде приоритет до края на декември. Но през януари, след Нова година, това ще е тематика, която ще изкоментираме – към този момент въз основата на един по-задълбочен разбор, на социологически изследвания.

- Т.е. по никакъв метод не е изключен разновидността за общо явяване на избори?

- Не е изключен. В края на краищата тази управническа коалиция, макар тежкото време, в което се наложи да ръководи, съвсем една година в режим на COVID-19, съпроводено от стопански рецесии и то в целия свят, свърши много работа. Колкото и да се напъват от опозицията и да споделят: за какво не предприемете още стопански ограничения. От друга страна споделят: бюджетът харчи доста пари. Е, няма по какъв начин да предприемеш стопански ограничения, да облекчаваш бизнеса, най-много междинния и дребния бизнес, да подпомагаш жителите, без това да коства пари. Няма по какъв начин. То не коства единствено приказки, ами коства и пари.     

- Аргумент във ваша изгода несъмнено е, че по най-популистката и известна тематика – минималните пенсии, успяхте да осигурите действително 350 лв.?

- Това е мотив. Само ще напомня, че когато в предишния парламент ние, Обединените патриоти и Вътрешна македонска революционна организация, поставихме въпроса за 300 лв. минимална пенсия, дебатът в действителност беше сред Обединените патриоти и ГЕРБ. Българска социалистическа партия изобщо не участваха в дебата, приказваха едни красиви приказки и най-после излязоха от залата. И в действителност ни е си изпълнихме обещанието, което бяхме записали в общата управническа стратегия. Това нямаше по какъв начин да се случи без разбирането и поддръжката на по-голямата парламентарна група – на ГЕРБ. И като се прибавят 50-те лв. за всеки пенсионер, действителният най-малък приход става 350 лв..                  

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР