БулфотоЩе предложим увеличение на минималната работна заплата. Не е редно

...
БулфотоЩе предложим увеличение на минималната работна заплата. Не е редно
Коментари Харесай

Увеличават минималната заплата и пенсиите

Булфото

Ще предложим нарастване на минималната работна заплата. Не е редно единствено служащите и страната да одобряват тежестта на рецесията. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ общественият министър Деница Сачева, цитира Флагман. 

„ Разговорите ни за пенсиите предстоят. Те ще се проведат на съдружния съвет. Имаме подготвеност както да продължим мярката с 50 лева, по този начин и да създадем оферти за преизчисляване на пенсиите с приходите от 2015 година “, добави тя. 

Сачева посочи, че има два-три разновидността, които се разискват, само че кой ще се одобри е въпрос  на политическо решение. 

„ Моето виждане като обществен министър е, че е по-добре да създадем преизчисление на пенсиите, като се резервира справедливостта и структурата на пенсионния модел “, добави тя. 

„ В момента даваме към 106 млн. за тези 50 лева добавки. Това е към 1 милиард и 200 милиона лв. годишно – със същата тази сума биха могли да бъдат преизчислени пенсиите на съвсем 1 милион и 100 хиляди български пенсионери, тъй че да се направи баланс сред пенсиите на хората, които са се пенсионирали след 2015 година и тези, които са се пенсионирали преди този момент “, изясни общественият министър. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР