БулфотоРазмазваща победа за Бойко Борисов и ГЕРБ предрича Барометър.Припомняме, че

...
БулфотоРазмазваща победа за Бойко Борисов и ГЕРБ предрича Барометър.Припомняме, че
Коментари Харесай

Барометър предрече размазваща победа за ГЕРБ и Бойко Борисов на изборите

Булфото

Размазваща победа за Бойко Борисов и ГЕРБ предсказва " Барометър ".

Припомняме, че преди последните избори " Барометър " даде победа за ГЕРБ поддръжката на 31,5% от гласуващите. Българска социалистическа партия трябваше да се подреди на второ място с 22,4%. Движение за права и свободи на трето със 7,8%, а Вътрешна македонска революционна организация трябваше да изпревари ИТН. Демократична България и ИМВ бяха сложени отвън Народното събрание.

Сега съгласно " Барометър " ГЕРБ има 7% преднина пред Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия. Това демонстрират резултатите от телефонно изследване за електоралните настройки на българските гласоподаватели, извършено в интервала 1-6 юни 2021 година измежду 840 пълнолетни български жители на територията на Република България. Поради методиката на изследването то не обгръща настройките на гласуващите отвън страната, като вотът им може да окаже известно отклоняване в резултатите на обособени политически обединения в изборния ден, съобщи Трибюн.бг.

" Проучването сочи, че новият български парламент след 11 юли ще е също по този начин фрагментиран като 45-ия - с сходно съответствие на политическите сили в него. Разликата може да пристигна само от наличието на възобновената патриотична коалиция " Български патриоти ", която все още минава изборната преграда. Според създателите на изследването няма да има изненади в изборната интензивност и тя ще бъде в границите на 52-55 %. Към сегашния миг 44,9% от интервюираните декларират, че сигурно ще отидат до урните, а още 10% са по-скоро склонни да го създадат. Колебаят се още 6,5%, които е по-вероятно да не гласоподават, а изрично няма да го създадат 37,4%.

ГЕРБ-СДС ще останат отпред при предварителния избор с 24,1%, макар че към сегашния миг ГЕРБ може да разчита само на твърдия си електорат и не съумява да притегли спомагателни гласове, настояват анализаторите на " Барометър ". Според тях изключително оспорвана ще е втората позиция, защото мълчанието на " ИТН " /ИТН/ по въпроси, вълнуващи обществото стартира да изнервя гласоподавателите им, което води до леко стесняване в поддръжката към тях в границите на страната. Към момента в границите на страната Има Такъв Народ могат да разчитат на 17,1% от гласовете. Като контраст, макар неприятния резултат през април от Българска социалистическа партия съумяха да загърбят свои остарели вътрешнопартийни вражди и да образуват изненадваща коалиция с обединения на знакови лица от историята на столетницата – Георги Първанов и Георги Кадиев. Това изпраща положителен сигнал към гласоподавателите им и има капацитета да активизира вота в лявото пространство. 16,9% от твърдо деклариралите, че ще отидат преди урните, ще дадат гласа си за Българска социалистическа партия. Потенциално отрицателно въздействие върху резултата на Българска социалистическа партия може да окаже появяването на новата групировка на Жан Виденов, която ще притегли гласовете на извънредно левите гласоподаватели.

Четвъртото място на изборите ще е за Движение за права и свободи с 11,3% от гласовете в страната. Няма динамичност и при поддръжката на „ Демократична България “, която за момента притегля 8,9% от българите с право на глас. Доколко гласовете отвън страната ще подобрят този резултат за двете обединения, от Барометър отхвърлят да предвиждат. Според създателите на изследването динамична е обстановката и при останалите обединения с капацитет да влязат в идващия парламент. Възстановената коалиция „ Българските патриоти “ сред Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и ВОЛЯ е със мощна поръчка за присъединяване в идващото Народно заседание. Към момента 6,1% от интервюираните декларират поддръжка за обединението.

Малко по-различна е обстановката с " Изправи се! Мутри вън! ", които прескочиха с малко изборната преграда през април. В момента те не могат да разчитат на протестния капацитет, който имаха преди няколко месеца и поддръжката за тях последователно ерозира до степен да слага присъединяване им в идващото национално заседание под въпрос с 4,1%. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР