БулфотоБългария може отново да има правителство ГЕРБ и с ВМРО,

...
БулфотоБългария може отново да има правителство ГЕРБ и с ВМРО,
Коментари Харесай

Тома Биков, ГЕРБ: С ВМРО може пак да направим правителство

Булфото

България може още веднъж да има държавно управление ГЕРБ и с Вътрешна македонска революционна организация, в случай че партията на националистите влезе отново в Народното събрание. 

„ Тези избори са постоянни, не са нещо ненадейно, тъй че всяка партия е подготвена. ГЕРБ към този момент е във финалния стадий на установяване на претендентите и тактиката за идната акция. Аз съм съвсем сигурен, че ще се явим със Съюз на демократичните сили, считам, че това е добре. Колкото до Вътрешна македонска революционна организация – там има обсъждане на всевъзможни разновидности. Предстои да забележим, до каква степен това би могло да се реализира. Те самите имат някакви въпроси за себе си, ние също “. Това сподели в предаването „ Опорни хора “ депутатът от ГЕРБ Тома Биков и добави:

„ През последните четири години работихме добре и с Вътрешна македонска революционна организация, и с НФСБ, и с " Атака " работихме добре първоначално, по-късно сме имали поддръжка в избрани моменти “.

Тома Биков акцентира, че за пръв път от 2009 година се приключва цялостен мандат, а „ това е отзив, че сме постигнали разговор. С Вътрешна македонска революционна организация не е имало договаряния или условия от едната или от другата страна. Това е част от политическия разбор “.

На какъв принцип се редят листите в ГЕРБ?

„ В момента вървят номинации на структурите, които ще приключат на 8 февруари “, посочи депутатът от ГЕРБ.

Относно обстановката в Пловдив, където се обрисува един лидерски двубой сред Бойко Борисов и Корнелия Нинова, Тома Биков разяснява:

„ Двубоят ще бъде народен. Ние нямаме мажоритарни избори, като в Англия, да надигнем единия водач против другия. Резултатът в обособените райони е доста непосредствен до националния резултат – плюс – минус 2 - 3 %. Така че, в случай че спечелим изборите на национално равнище, то сигурно сме спечелили и в 25-ти изборен регион, който е доста мощен, и в Пловдив, където на локално равнище управляваме много време. Нищо отвън нормата не се случва - нито в Пловдив, нито в други региони “.

По мотив прогнозните данни на социолозите, Тома Биков е безапелационен, че е рано да се гледа на социологическите изследвания като прогнози. „ Това са моментни фотоси въз основата на изказванията на гласоподавателите сега “.

„ За идващия парламент можем занапред да кажем, че обединенията там ще бъдат доста сложни. Защото има остра политическа борба. След 4 април ще има обединения, които няма да имат потребен ход. В това отношение ГЕРБ е в относително добра позиция. През последната година успяхме да не си изпуснем нервите, не сме обиждали политическите си съперници. ГЕРБ няма да прави коалиция с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Виждам под някаква форма опит да се направи държавно управление сред Българска социалистическа партия и „ Демократична България “. В ГЕРБ няма настроения, които да желаят коалиция с „ Демократична България “.

Труден ще бъде този парламент, счита депутатът от ГЕРБ. „ Мисля, че ще се направи държавно управление въпреки всичко. За мен най-лошият вид е експертно, програмно държавно управление, което не носи политическа отговорност.

Ако Вътрешна македонска революционна организация влязат в Народното събрание, с тях имаме цялостна подготвеност да създадем държавно управление “, очерта вероятностите Тома Биков.

Според него, Румен Радев на този стадий остава със сигурна поддръжка от Александър Томов и Мая Манолова.

Тома Биков издаде четвъртата си поредна книга. Това е дисекция на българските революции.

Книгата „ Българските революции “ проучва Освобождението от 1878 година, 9 септември 1944 година и 10 ноември 1989 година и несъмнено процесите, които произтичат от тях. Анализът съпоставя началата на трите български държавности – Царство България, Народна република България и Република България.

„ Търся сходствата и разликите, като сходствата са доста повече от разликите. С едно изречение – поуката е, че доста постоянно вършим едно и също. Вкл. повтаряме едни и същи неточности. Ние назоваваме революцията преход. Тя свършва към 2001 г. Сега живеем в интервал на стабилизация и непоклатимост.

Изводът е, че революцията свърши и победи! “, безапелационен е в разбора си Тома Биков.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР