БулфотоБългария е твърдо на дъното в ЕС по покупателна способност,

...
БулфотоБългария е твърдо на дъното в ЕС по покупателна способност,
Коментари Харесай

ЕС: Българите купуват най-много евтини и некачествени стоки

Булфото

България е твърдо на дъното в Европейски Съюз по покупателна дарба, само че още по-любопитно е, че въпреки и с по-скромни приходи, нашенецът е и най-доверчив откъм качеството на стоките. 

Хората в България развиха потребителска просвета на търсене на най-евтиното

Забелязваме това освен когато приказваме за подправени артикули и ментета, а изобщо. Много консуматори гледат само цената. Това разяснява по БНР Богомил Николов, ръководител на Асоциация „ Активни консуматори “, означи economic.bg

„ Фалшивите артикули постоянно разчитат на атрактивна цена “, уточни Николов. По думите му, когато е в пъти по-евтино, това е знак, че стоката няма по какъв начин да е истинска.

По данни на Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност българите купуват най-вече некачествени артикули, като 19% от тях са подведени от търговците. Сред най-разпространените сред ментетата са козметични артикули, електроника, облекла, даже медикаменти.

Според Богомил Николов, с изключение на цената, от време на време самата форма на търговия създава риск.

„ Купуването на медикаменти и хранителни добавки в интернет създава риск, тъй като може да си купите бял прахуляк или някакъв тип плацебо, които няма да ви навредят, само че няма и да ви оказват помощ “, предизвести ръководителят на „ Активни консуматори “.

Той напомни, че онлайн аптеките са белязани със зелен знак – с кликване върху него би трябвало да се откри страницата на Министерството на здравеопазването със листата с лицензирани аптеки.

„ Всяка друга оферта крие риск, тъй като най-вероятно ще пазарим от нерегламентиран търговец “, уточни Богомил Николов.

Той е безапелационен, че схемите за измами нямат край, непрекъснато се появяват нови и нови сюжети. Сред тях той уточни подправени здравни документи, покупки на техника без гаранции, подправени имейли за доставка от името на „ Български пощи “, при които се теглят пари от сметките.

Според него е значимо да преценяваме риска.

„ Първи подобен знак е цената. Вторият е, че в по-голямата част от случаите ние сме търсени от тези така наречен „ търговци “, а не сме ги потърсили ние. Третият „ златен “ знак е в сходство с онази известна сентенция, че евтиното излиза скъпо или пък „ звучи прекомерно хубаво, с цел да е истина “. В множеството случаи тези оферти в действителност звучат доста примамливо и това е сиренцето в клопката “, изясни Богомил Николов.

Председателят на „ Активни консуматори “ е на мнение, че смяната на разпоредбите на придвижване в Европейски Съюз визира потребителите, които се затрудняват да купят пакети за отмора и пътешестване.

Той обърна внимание на хората да преглеждат изискванията при прекосяване на границите ни, които слага нашата страна при връщане от чужбина.

Председателят на „ Активни консуматори “ предлага да се смени моделът при санирането на здания, като се направи по този начин, че той да е децентрализиран, само че с грантови и заемни механизми.

„ Хората да аплайват, с цел да получат поддръжка, само че сами да вършат реновирането на къщите си “, безапелационен е Николов. Той пресметна, че с по-малък запас може да се обезпечат повече здания.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР