БулфотоДивият капитализъм е неприемлив за Русия, защото води до унищожаване

...
БулфотоДивият капитализъм е неприемлив за Русия, защото води до унищожаване
Коментари Харесай

Путин: Дивият капитализъм е неприемлив за Русия. Готови сме да национализираме преприятия

Булфото

" Дивият капитализъм " е недопустим за Русия, тъй като води до заличаване на обществото, страната и бизнеса, съобщи съветският президент Владимир Путин на среща с общоруските синдикални асоциации през днешния ден.

Според Путин страната е подготвена да национализира предприятия , които не се оправят с функционалностите си, предаде finanz.ru.

Михаил Шмаков, ръководител на Федерацията на самостоятелните профсъюзи, се обърна към президента с предложение да се национализират обществено значими стратегически предприятия, ако те не извършват обществено значими функционалности, като да вземем за пример опазване на заетостта.

„ Да, подобен инструмент е вероятен “, отговори Путин на Шмаков. Основата за национализация може да бъде, наред с други неща, злонамерено несъблюдение на заповед за защита, даде той образец.

„ Ако притежателите не могат да се оправят с настоящата работа и не могат да употребяват, наред с други неща, помощ от страната, само че тя нормално се дава, тогава подобен инструмент е вероятен “, сподели Путин (цитиран от Интерфакс). В същото време той добави, че „ национализацията е рискова “ и въобще не е належащо тя да „ води до повишение на икономическата успеваемост и жизненост на предприятието “.

Държавата е понижила на половина фискалната тежест върху заплатите за междинни и дребни компании и " разчита на реципрочни стъпки от бизнеса ", предизвести Путин: освободените запаси би трябвало да се употребяват за повишение на заплатите на служащите. Ако това не се случи, тогава бизнесмените ще бъдат изправени пред ужасни последствия. На пръв взор задачата на бизнеса е да осъществя облага, сподели Путин. „ Нормалният актуален бизнесмен схваща, че неограниченото печелене на облаги е самоубийство, да се гръмнеш в крайници или в главата “, заключи Путин.

Федералната антимонополна работа през 2017 година оцени каузи на страната в съветската стопанска система на 70%. Международният валутен фонд го вижда по-нисък - към 48%. Приватизационните стратегии на държавната благосъстоятелност са на практика лимитирани от няколко години. Приходите, които бюджетът получава от продажба на активи, „ не могат да бъдат наречени нелепи “, оплака се през 2018 година шефът на Сметната палата Алексей Кудрин.

През 2020 година, съгласно Федералната организация за ръководство на собствеността, приватизацията е донесла 4 милиарда рубли, проектът за 2021 година - 3,6 милиарда. В реалност равнището на национализация е такова, че е допустимо да се приватизират активи на стойност 200-300 милиарда рубли годишно, сподели Кудрин през септември предходната година. „ Може би не би трябвало да се подвигат някои налози “, сподели той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР