Булевард Витоша в участъка между улица Алабин и булевард Ал.

...
Булевард Витоша в участъка между улица Алабин и булевард Ал.
Коментари Харесай

Затварят част от Витошка за автомобили

Булевард " Витоша " в сектора сред улица " Алабин " и бул. " Ал. Стамболийски " се затваря за коли. Това съобщи зам.-кметът на Столичната община по направление " Транспорт и транспортни връзки " Евгени Крусев.

" Паркоместата няма да заемат тротоарите и те ще останат напълно за пешеходците ", изясни Крусев. Забраната за придвижване на коли в този регион на " Витошка " е от 3 март, събота. Трамваите ще продължат да се движат по актуалните си направления.

 Фандъкова се хвали - 20 нови електробуса идват към София
Фандъкова се хвали - 20 нови електробуса идват към София

Приета е скица за слагане на повече от 60 зарядни станции за електрически автомобили

Крусев изясни, че е направена симулация по какъв начин затварянето на бул. " Витоша " ще се отрази на целия трафик в центъра на столицата. Според разбора на експертите не се чака в региона да зародят проблеми. Броят на паркоместата, които ще бъдат закрити в този регион е 11.

Стана ясно и че ще се промени схемата на паркиране към п лощад " Народно заседание ". Там ще има повече озеленяване, а броят на паркоместата ще бъде понижен с 14. По думите на Крусев следва и цялостна реорганизация на площад " Света Неделя " .

Според плановете за смяна на придвижването в центъра на София се трансформира посоката на придвижване на колите по три улици - " Позитано ", " Лавале " и " Княз Борис Първи " .

 Снимка 343246
Източник:

Промените към този момент се реализират - на бул. " Ал. Стамболийски " паркоместата са разчертани паралелно на пътното платно, а не както досега под 45-градусов ъгъл. Това действително ще понижи броя им с към 10. На ул. " Съборна " колите към този момент ще стопират единствено от едната страна и единствено на пътното платно, а не както досега и върху част от тротоара. Промяната ще става поетапно като концепцията е след време " Съборна " да стане зона напълно свободна от коли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР