Бул. Христо Ботев и връзката му към бул. Руски и

...
Бул. Христо Ботев и връзката му към бул. Руски и
Коментари Харесай

Транспортният министър: Затваряме Бетонния мост през декември, иначе – губим много пари

Бул. „ Христо Ботев ” и връзката му към бул. „ Руски ” и ул. „ Иван Вазов ” ще бъдат приключени на 15 ноември, а Бетонният мост ще се затвори при започване на декември. Това стана ясно от посещаване на транспортния министър Георги Гвоздейков на Централна гара в Пловдив. Той изясни, че крайният период за усвояването на средствата по Механизма за обвързвана Европа е края на 2024 година. Ако всички действия с пробива на гарата и повдигането на Бетонния мост не приключат дотогава, то България е пред угрозата да загуби доста пари от Европа.
Прочетете още
„ Тези планове би трябвало да се ръководят от Община Пловдив. Тук виждам недобро обмисляне и разбор за тези проблем, само че не би трябвало да се връщаме обратно. Всичко се прави в интерес на жителите, намирайки най-хубавите решения за тях ”, съобщи министърът. Той съобщи, че не желае да разяснява писмото на Община Пловдив и острите позиции, като добави, че се надява след изборите нещата да се успокоят и всички да седнат на една маса.

По думите му затварянето за 6 месеца на Бетонния мост е реален период, като до юни би трябвало да е подготвен. Влаковото придвижване пък ще бъде прекратено за 30 дни.

Гвоздейков сподели още, че има абстрактен план за реализация на градската железница, а в момента тече процедура по желание на реализатор за техническо планиране, за създаване и Подробен устройствен план на пловдивската градска железница.  Той се осъществя по новата оперативна стратегия - " Транспортна съгласуваност " през НКЖИ.

Също по този начин 15 мотриси, закупени от държавната компания, ще бъдат предоставени на Пловдив за градската железница.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР