Бул. Дондуков“ пред МС беше блокиран от автошествието в продължение

...
Бул. Дондуков“ пред МС беше блокиран от автошествието в продължение
Коментари Харесай

Протестът на ВМРО: Рестарт на АЕЦ „Белене“, нови мощности в „Козлодуй“ и замразяване цените на храните

Бул. „ Дондуков “ пред Министерски съвет беше блокиран от автошествието в продължение на час

Автошествието потегли от пл. „ Батенберг “, мина около постройката на Народното събрание, откъдето продължи по ул. „ Г. С. Раковски “ и бул. „ Дондуков “ и спря пред Министерски съвет. С възгласи „ Оставка “, „ Мафия “ и „ Геноцид “ недоволните жители започнаха да палят сметки за ток, парно, газ, горива и хранителни артикули в символ на противоречие с политиката и бездействието на новото държавно управление.

Искаме държавното управление да стартира ограниченията, които ние предлагаме, за преодоляването на растежа на цените и пълзящата с енергоносителите инфлация. Настояваме за законодателни ограничения за заледяване растежа на цените и понижаване на надценките на комерсиалните вериги, беше безапелационен съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.

Ангел Джамбазки от своя страна обърна внимание, че това е единствено първият от поредност митинги. Той акцентира, че кабинетът не може да се оправи с ценовата рецесия и това става все по-очевидно.

Трябва незабавно да се наложи мораториум върху износа на на ниска цена ток от АЕЦ „ Козлодуй “, мораториум върху заплащането на въглеродните квоти. Трябва да се спре краткотрайно заплащането на Данък добавена стойност върху сметките за ток, даде образец за незабавни дейности той.

Третият съпредседател Александър Сиди също отвори тематиката за „ Зелената договорка “, която ще бъде пагубна за стопанската система на България:

Ако тази договорка не бъде спряна от сегашното държавно управление на България, то това ще значи същински геноцид за стотици хиляди български фамилии.

На спонтанния протест пред Министерски съвет думата взеха и основният секретар на Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов, както и членовете на Изпълнителния комитет на партията Красимир Богданов, Мария Цветкова, Галин Григоров, Красимир Червилов и Светлозар Янков. Те направиха резюме на изцяло спешната обстановка в региони като Враца, Русе, Стара Загора и Карлово, където хората бедстват от непостижимите цени. А някои градове даже са оставени без осветяване на публичните места в тъмната част на деня, тъй като общините не могат да си разрешат да заплащат тока.

Юлиан Ангелов пък обърна внимание на това, че страната е оставила на произвола българските манастири, които също не могат да заплащат високите сметки.

Кажете отлично на тези безбожници. За тях вярата не значи нищо. Ето това е показателно какви хора ни ръководят, приключи речта си на митинга основният секретар на Вътрешна македонска революционна организация.

Той прикани всички протестиращи да отдадат респект като ръкопляскат на служителите на реда и съобщи моралната поддръжка на Вътрешна македонска революционна организация към техния митинг.

Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов подсети и за неприемливата политика на министър-председателя Кирил Петков във връзка с Македония:

Няма два народа в две страни. Тези хора би трябвало да четат. Те не са осведомени. България и историята ни не се продават! Няма да го допуснем. Ние сме Вътрешна македонска революционна организация, беше изцяло явен Каракачанов и думите му провокираха ръкопляскане и скандиране „ Оставка “ под прозорците на Министерски съвет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР