Буквалното приемане за ротация е Мария Габриел - премиер, а

...
Буквалното приемане за ротация е Мария Габриел - премиер, а
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Редно при ротацията акад. Денков да стане външе...

" Буквалното приемане за ротация е Мария Габриел - министър председател, а акад. Денков - вицепремиер с портфейла ѝ. Редно е той да стане външен министър ", уточни той в ефира на NOVA NEWS. 

" Идеята е Министерският съвет да резервира оптимално своя състав. Габриел и Денков ще дадат своите оценки с приоритет, тъй че зависи от тях. След това и ние можем да предложим промяна на министри ", сподели още Ананиев.

 

" Не е контрактувано с чий мандат ще бъде кабинетът след ротацията. Не виждам драма отново да е с наш мандат, за мен е механически колорит, който би трябвало да бъде изговорен. По-важен е съставът на държавното управление ", изрази мнението си той.

 

" Сигурен съм какво виждат хората - първият хеликоптер, повдигането на минималната заплата, както и недостига от 2,2%. Също по този начин и това, че от 1 февруари децата под 14 години пътуват гратис, както и висшето обучение държавна поръчка - също гратис. Имам рецензии към министри, само че това не значи, че ще бъдат заменени. Коректно е да се чуе оценката на премиера и вицепремиера, тогава и ПП-ДБ ще даде своята. Няма неприятно да се смени министър, само че да има причина. Може би ние ще предложим нов здравен ", разяснява Ананиев. 

По думите му е отрязано политическото брокерство - по този начин всяка община има късмет да получи средства.

 

" Няма война сред Народното събрание и Президенството, има бал с маски. Може би задачата е " консолидация към войната ".

 

" В момента нямаме еднолична власт, за разлика от ситуацията при последните кабинети ", съобщи още той. И добави, че промяната в регулаторите следва.

 

" В Комисия за защита на конкуренцията се усеща политическа обвързаност. Искаме в регулаторите да не се случват нещата на мрачно, а да има бистрота. Те са основни за другите процеси. Ниските цени и картелите се управляват от тях. Искаме да създадем социална квота за регулаторите, с цел да излъчим ярки експертни персони. Над 80 индивида с изминал мандат би трябвало да бъдат заменени ", уточни Ананиев.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР