Буквално преди минути подписах писма до детската болница и УМБАЛ

...
Буквално преди минути подписах писма до детската болница и УМБАЛ
Коментари Харесай

Проф. Сербезова: Спирам временно сливането на ``Лозенец`` и детската болница |

" Буквално преди минути подписах писма до детската болница и УМБАЛ „ Лозенец “ да спре краткотрайно осъществяването на решението по тяхното обединение. "

Проф. Асена Сербезова съобщи решението си по проблема с вливането на сдружението на болница " Лозенец " в сдружението на Специализирана болница за интензивно лекуване по детски заболявания " Проф. Иван Митев " по време на панел „ Здравеопазване “ на днешното издание на POWERS SUMMIT.

Тя акцентира, че ще се срещне с всички заинтригувани страни, само че първата ѝ среща ще бъде с Медицинския факултет на Софийския университет, защото там са спрени занятията.

Миналата седмица новината за идното обединение изкара, които упрекнаха служебния здравен министър в.

По-късно, тъй като след обединяването на двете лечебни заведения " Лозенец " ще резервира многопрофилния си темперамент и ще може да лекува и възрастни. Същевременно означи, че на никое място в страната няма по-добри условия за лекуване на българските деца от добре оборудваната някогашна Правителствена.

Ден по-късно се оказа, че решението за обединение на лечебните заведения и сдружението, което беше основано поради построяването на Национална детска болница, е било към този момент подписано и нотариално заверено.

Междувременно Медицинският факултет на Софийския университет разгласи, че приключва занятията си, с уточнението, че спирането ще е „ до изясняване на събитията “. От университета показаха, че посредством сливането им се лишава най-голямата база за образование на студентите и без нея те не могат да практикуват.

Срещу решението за „ механично обединение “ се разгласи и  По-рано през днешния ден пред Българска национална телевизия той съобщи, че с сходно сливане не се вземат решение съществени проблеми, най-важният от които е - реализирането на сложна детска грижа.

Също през днешния ден по БНР, в отговор на въпрос по проблема, :

" Смятам да извикам и трите страни в проблема, с цел да забележим това ли е бил най-удачният вид. Интересуват ме обстоятелствата. През октомври е имало планово решение от Министерство на здравеопазването, само че Министерският съвет не е одобрил тази форма на обединение , по тази причина би трябвало да се срещна с хронологията ".

По време на срещата Powers Summit, тя посочи, че управленията на двете лечебни заведения са известени за решението ѝ и срещите с всички засегнати страни предстоят.

По-късно от МЗ беше изпратено и формалното мнение по случая:

Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова със свое писмо изиска неотложно прекратяване на дейностите по превръщане на сдруженията, имащи отношение към плана за създаване на нова детска болница.

В писмото на министъра, адресирано до препоръките на шефовете на СБАЛДП „ Проф. Иван Митев “ ЕАД, на МБАЛ „ Лозенец “ ЕАД и на Здравна капиталова компания за детска болница ЕАД, се показва, че решението се взема до изясняване на всички обстоятелства и условия по проблема.

До окончателното изговаряне на министъра на опазването на здравето в качеството му на упражняващ правата на едноличния притежател на капитала на трите сдружения, следва да бъде спряно привеждането в осъществяване на подписаните до момента протоколи и решения за преобразуването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР