Буквално минути след успешния вот на недоверие, с който ГЕРБ,

...
Буквално минути след успешния вот на недоверие, с който ГЕРБ,
Коментари Харесай

Не властта, а ДПС внесе решението за Скопие в парламента

Буквално минути след сполучливия избор на съмнение, с който ГЕРБ, Движение за права и свободи, " ИТН " и " Възраждане " смъкнаха държавното управление, от Движение за права и свободи " дозабиха " гвоздей в ковчега му, като внесоха в деловодството на Народното събрание план на решение за одобрение на така наречен френско предложение за Република Северна Македония (РСМ). С което изпревариха ГЕРБ, откъдето дадоха същата поръчка минути по-рано.

Че планът е импортиран разгласи водачът на партията Мустафа Карадайъ, който е първият подписал се, а след него - Делян Пеевски.

Така, до момента в който Външно и Народното събрание си трансферират топката за това - кой би трябвало на процедура да вземе решението, от Движение за права и свободи оферират Народното събрание да задължи изпълнителната власт да утвърди френското предложение.

Народно събрание " утвърждава оферти от френското председателство план на Преговорна рамка за участие в Европейския съюз на Република Северна Македония и Република Албания ", гласи текстът.

Малко по-рано денем водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува държавното управление и в частност премиера (вече в оставка) Кирил Петков за това, че се опасява да предложи плана на Френското председателство и даде обещание всичките 59 народни представители на партията му да гласоподават със " за ".

След него обаче Петков за следващ път даде поръчка, че може да изкаже единствено персонално мнение, а решението би трябвало да пристигна от Народно събрание (въпреки че съгласно конституцията Министерският съвет дефинира външната политика на страната).
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР