Букурещ. Министър Валентин Радев проведе среща с председателя на Комисията

...
Букурещ. Министър Валентин Радев проведе среща с председателя на Комисията
Коментари Харесай

Министър Валентин Радев се срещна с председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в парламента на Румъния

Букурещ. Министър Валентин Радев организира среща с ръководителя на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност в Народното събрание на Румъния Дорел-Георге Къпрар, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Двамата дадоха висока оценка на двустранното съдействие, включително в региона на вътрешните работи. Министър Радев акцентира отличното взаимоотношение на двете министерства на вътрешните работи и благодари на Румъния за поддръжката, която оказва в отбраната на външните граници на Европейски Съюз.
Румъния е измежду най-активно участващите страни в интервенциите на Фронтекс на българска територия, сподели министърът. Много резултатна е и работата на взаимните патрули по българското Черноморие. Министър Радев срещна домакина с целите и постигнатите от Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, изрази очакване за последователност и пожела триумф на идното през първата половина на 2019 румънско председателство.
И двете страни имаме мощен интерес да работим дружно. Така можем да бъдем доста по-успешни, съобщи Дорел-Георге Къпрар. С двустранните си връзки можем да бъдем образец за останалите страни в района. Двамата потвърдиха готовността на двете страни за участие в Шенген и показаха очакване в най-скоро време да бъде взето политическото решение за това.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР