Букурещ. Членовете на Централната избирателна комисия Росица Матева и Метин

...
Букурещ. Членовете на Централната избирателна комисия Росица Матева и Метин
Коментари Харесай

ЦИК България бе избрана за член на Изпълнителния съвет на Асоциацията на световните изборни органи

Букурещ. Членовете на Централната изборна комисия Росица Матева и Метин Сюлейман взеха присъединяване в 3-та Генерална асамблея на Асоциацията на международните изборни органи (A-WEB) в Букурещ, Румъния, оповестиха от пресцентъра на ЦИК.
В рамките на Генералната асамблея беше извършено 3-тото съвещание на Общо заседание на Асоциацията (A-WEB), на което беше определен Изпълнителен съвет, формиран от 21 члена на районен принцип, избрани от петте континента. За идващите 2 години Европа ще бъде представлявана от трима члена на асоциацията, един от които е ЦИК на Република България, дружно с Република Албания и Република Хърватия.
Асоциацията (A-WEB) е учредена през 2013 година от над 400 делегати от 120 страни и с присъединяване на 175 централни изборни комисии от целия свят, измежду които и ЦИК България. Асоциацията (A-WEB) е основана за гарантиране на осъществяване на свободни, почтени и транспарантни изборни процеси в света и поощряване на демократични и достоверни избори в съответните страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР