Букетите с цветя, които ще получат олимпийските медалисти – бели,

...
Букетите с цветя, които ще получат олимпийските медалисти – бели,
Коментари Харесай

Пенсионери в Шанхай плетат букети от изкуствени цветя за олимпийските медалисти

Букетите с цветя, които ще получат олимпийските медалисти – бели, розови и червени рози – няма да бъдат направени от естествени цветя, а ще бъдат букети, съединени от изкуствени цветя от пенсионери от Шанхай.

За последните три месеца към 150 пенсионери бродираха букети с конец и игла, които ще бъдат раздадени на подиумите на Олимпиадата в Пекин (4-20 февруари).

„ Когато видя спортистите с медала на шията си да държат букета цветя, които ще занесат в своите страни, ще бъда доста горделив и доста благополучен “, сподели осемдесетгодишен участващ в индустриалния развой.

Пенсионери изплетаха 4400 рози, с цел да създадат 1200 букета. Тези вълнени украшения са определени, тъй като естествените цветя са нетрайни, тъй че олимпийските медалисти ще могат да запазят спомен от Китай.

Този план им беше поверен заради националната им известност за плетене, защото те са специфичен клуб в икономическата столица на Китай.

Олимпийският план обаче е най-важният, умислен в миналото от клуба на тези пенсионери, които с цел да се приближат оптимално до истинската версия, разчленяват същински рози, с цел да открият всички секрети на направата на модела. Всяко цвете изисква няколко часа работа.

Розите се сглобяват дружно с други вълнени цветя, създадени от други плетачни клубове в страната: маслинови клончета, лаври, османти или цветя от лилия.

Общо за всеки букет са нужни 35 часа работа.

„ Букетите ще показват страната ни и ще бъдат разнасяни по света от спортистите “, добавя осемдесетгодишният пенсионер.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР