Bugatti Bolide изглежда още по-секси, когато е голo. Bugatti разкри още

...
Bugatti Bolide изглежда още по-секси, когато е голo.
Bugatti разкри още
Коментари Харесай

„Бъги“ с 1600 коня от Бугати

Bugatti Bolide наподобява още по-секси, когато е голo.

Bugatti разкри още детайлности за своя хиперавтомобил Bolide, предопределен единствено за писта, като този път разкри инженерното съвършенство, което стои зад шасито на автомобила.

Макар че за Bugatti може да наподобява изцяло задоволително просто да препакетира или да употребява шасито от Chiron за Bolide, това не е философията, от която се е водел създателят Еторе: „ Ако е сравнимо с нещо друго, то към този момент не е Bugatti “, споделя той.

Докато други марки модифицират съществуващи платформи, с цел да основат коли, за които се твърди, че са напълно нови, монококът от въглеродни нишки на Bolide в действителност е структура от нулата и е създаден по същите условия, по които са създадени спортните коли на ФИА за LMH и LMDh, като са употребявани най-висококачествени композитни материали от въглеродни нишки, „ които нормално се употребяват единствено в спортните коли от Формула 1 и Льо Ман “.

Автомобилът се появи на пистата Льо Ман тази година и всички, които го видяха и чуха, споделиха, че мястото му е там. Може би е пресилено, само че ни се желае да мислим, че един ден Bugatti може да употребява създаването на този автомобил, с цел да форсира присъединяване си в World Endurance Championship.

Защо да си прави труда? Защото Bugatti желае Bolide да бъде в действителност брилянтен, а с цел да реализира това, би трябвало да промени метода, по който се усеща спрямо малко по-малко пъргавия Chiron. Част от постигането на тази цел е допустимо най-плътното обгръщане на Bolide към 8,0-литровия W16 мотор с мощ 1578 к.с., а с елегантния си дизайн, наподобяващ катамаран, грамадният мотор е съвсем 2,4 инча по-напред, в сравнение с в Chiron.

Както може да се чака, монококът също е по-твърд и по-здрав от този на Chiron, а това ще има преимущества освен във връзка с представянето, само че и на сигурността. Това е доста значимо, когато хората, които пилотират машината с четири турбини, са по-скоро милионери, насочени към лукса, в сравнение с опитни професионални състезатели.

Ако се случи най-лошото, пасажерите ще бъдат в сигурност, даже при катурване.

Както споменахме, това шаси е създадено в сходство със стандартите за сигурност на ФИА, а това значи, че автомобилът би трябвало да издържи използването на 7,5-тонен товар върху А-колоната си с не повече от 50 мм отклоняване в точката на използване на товара. Освен това не се позволява щета в границите на 100 мм от тази точка. На човешки език тези правила значат, че в случай че в зоната, върху която е приложено натоварването, има дребни местни пукнатини, автомобилът ще премине сполучливо. Но даже и тук Bugatti се показа чудесно, като Bolide не сподели никакви пукнатини.

Дори вторият тест за катурване с 12 тона, прибавен към В-колоната, и третият с шест тона надлъжно натоварване, прибавен към монокока (за преструване на катурване, което приключва със заден удар в бариера), бяха издържани с отличен резултат.

Катастрофата е нещо неприятно, само че не е единственото, което може да се обърка на пистата, заради което Bolide получава автоматизирана пожарогасителна система от боен клас. Твърди се, че тази система е „ доста усъвършенстване на сигурността във всяко отношение “ спрямо устройствата в стандартните спортни коли. 

Всеки пасажер получава и утвърден от ФИА шестточков защитен колан, като е планувано и устройство HANS (Head And Neck Support).

Това е сериозен спортен автомобил, а не просто играчка за богатите, и макар че множеството от тях в никакъв случай няма да употребяват изцяло капацитета му, ние се радваме, че Bugatti прави Bolide тъкмо толкоз приказен, колкото допуска външният му тип.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР