Буферните паркинги в София са безплатни за всички пътуващи с

...
Буферните паркинги в София са безплатни за всички пътуващи с
Коментари Харесай

Буферните паркинги в София вече са безплатни за всички пътници

Буферните паркинги в София са безвъзмездни за всички пътуващи с градски превоз. Досега от безплатното паркиране се възползваха единствено пътуващите с метрото, защото всички са построени наоколо до метростанции.

С измененията в новата транспортна скица на града към настоящата услуга „ Паркирай и пътувай “ е добавена въпросната опция, излиза наяве от уебстраницата на Центъра за градска подвижност.

В столицата има общо 5 буферни паркинги - по един при метростанциите „ Джеймс Баучер “, „ Цариградско шосе “ и „ Васил Левски “, както и два при метростанция „ Бели Дунав “. 

С билетите за време, както и с дневната и 24-часова карти за всички линии, пасажерите могат да паркират гратис в границите на първите 2 часа. След това заплащат по 50 ст. на час в работното време на паркинга. Тези с месечни и годишни карти за всички линии паркират гратис в границите на работното време на паркинга. За всеки идващ час след края на работното време се таксуват по 50 ст.

Пътниците би трябвало да осъществят най-малко две пътувания с публичния градски превоз - отиване и връщане, през период не по-малко от 60 минути и не повече от 24 часа, като след прекосяване на автомобила през входната преграда в паркинга първото пътешестване стартира не по-късно от 30 минути за метро или 45 минути за наземен превоз. След това ще би трябвало да напусне паркинга в границите на 60 минути от последната си валидация в публичния градски превоз.

Условието за валидация за потреблението на въпросните паркинги е вкарано и в проектонаредба, входирана през днешния ден от ръководителя на СОС Георги Георгиев. С нея той предлага санкцията от 3 лева за невалидиран превозен документ да отпадне. Тя провокира остро публично неодобрение.

Относно връщането на картите за една линия, от пресцентъра на СОС обясниха, че проектонаредбата ще бъде допълнена, само че след провеждането на Комитета, който Георгиев привиква.  

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинбуферен паркинг градски превоз София гратис паркиране ПоследниНай-четениТранспорт 28 Буферните паркинги в София към този момент са безвъзмездни за всички пасажери Компании 712 „ Второто най-голямо след КТБ “: Четирима обвинени по делото против Nexo Бюджет и финанси 112 Вносът на непознати артикули в България допира рекордните 100 милиарда лева Политика 768 „ Лукойл “ получи възбрана да изнася горива от България Енергетика 21595 „ Елхим-Искра “ създаде индустриална батерия, подобаваща за ВЕИ Любопитно 10404 Шведска компания откри най-голямото находище на редкоземни метали в Европа Компании 8544 Прокуратурата разказа Nexo като пирамида от кухи компании с незаконни клиенти Компании 7100 Български и непознати служби претърсват офисите на Nexo в София Всички новини17:58 Компании Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР