Буферен паркинг за около 700 камиона заработи край ГКПП Дунав

...
Буферен паркинг за около 700 камиона заработи край ГКПП Дунав
Коментари Харесай

Буферен паркинг за около 700 камиона заработи край ГКПП „Дунав мост“ при Русе

Буферен паркинг за към 700 камиона проработи край Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при Русе. Той бе построен с частна инвестиция върху общински терен.

Това заяви кметът на Русе Пенчо Милков.  Досега тировете изчакваха да преминат Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " по пътя Русе-Мартен и по интернационалния бул. " България ". Това затрудняваше, а на моменти блокираше придвижването , поради което русенци всеобщо недоволстваха. 

Милков напомни, че общината е получила през предходната година 1 млн. лв. при сключване на контракта с компанията, построила паркинга. " Всяка година в общинския бюджет ще постъпват по 600 000 лв. от частния вложител за отстъпването правото на градеж. То е за период от 30 години ", сподели Милков.  

Той съобщи, че буферният паркинг е развой и чака да види дали системата ще проработи . Това включва връзка с граничния пункт, пейджъри и табла за уведомяване реда за прекосяване през " Дунав мост ".

" Бях на място и съм окуражен . Искам да видя по какъв начин транспортните компании възприемат новата действителност ", изясни Милков.  По думите му таксата за престой на камион на паркинга е 11 лв. без Данък добавена стойност за българските компании, сключили контракт. За задграничните превозвачи тя е по-висока.

В паркинга има две здания с доста тоалетни и бани, които водачите могат да употребява т. Изгражда се и заведение за хранене. Милков сподели още, че в случай че системата проработи, общината е в подготвеност да почисти булевардите " България " и " Тутракан ", нечисти при престоя на тежкотоварните камиони.

" Влизането на камиони в паркинга не е наложително, а непринудено . Забранен е обаче престоят на булеварда. Камионите могат да изчакват и на всяко друго позволено за престой място. Но на булеварда не би трябвало да има към този момент камиони.

Не би трябвало да има закъснение на трафика от транспортни средства към работните места, към дома на хората. Шофьорите на камиони ще би трябвало да се съобразят с реда, който Русе е основал ", съобщи Милков. 

Той изясни, че в случай че в избрани обстановки паркингът не успее да побере камионите, те ще изчакват в сектор от интернационалния бул. " България ". Милков сподели още, че с отпуснатите от страната 3 млн. лв. се построява и общински паркинг за камиони, който е с потенциал 75 места. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР