Буенос Айрес. В последните две години туризмът в България отчита

...
Буенос Айрес. В последните две години туризмът в България отчита
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова пред WTTC: В последните 2 години туризмът в България отчита ръст от над 25%, във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и браншът

Буенос Айрес. В последните две години туризмът в България регистрира растеж от над 25%. През предходната година близо 8,9 млн. са задграничните туристически визити, от които 5,3 млн. са избрали да посетят Черноморието. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред делегатите от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC). Тя взе участие като представител в панел, отдаден на тематиката за главната роля на общностите в развиването на туризма, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма . Министърът уточни още, че сега се работи обособените районите в страната да бъдат разделни на девет обособени туристически региона. Например Черноморието ще бъде разграничено на два региона – Северно и Южно. В основаването им присъединяване имат и всички локални структури - общините, локалните организации и бизнесът, изясни министър Ангелкова. Предлагаме качество-не единствено един туристически пакет, а цяло преживяване. И това е съпроводено с топлина и гостолюбие на локалните хора.
Министърът разяснява, че пътуванията спомагат за общуването и опознаването сред хората. Туризмът има и учебен детайл, с помощта на който се предизвиква разбирателството сред народите, добави още тя.
В множеството страни има повече туристи в огромните обитаеми места, несъмнено, до момента в който в по-малките, в провинцията, няма толкоз доста хора. Същото се отнася и за България. Затова задачата на министерството е да се концентрира върху привличането на туристи в цялата страна. Затова сме се фокусирали върху културно-историческото ни завещание. България е на трето място в Европа по открити артефакти.
Българското министерство на туризма създаде 8 тематични маршрута, обобщаващи над 150 културни обекта допълнително от 70 места в България, съобщи министърът. И разясни, че културни-историческите дестинации са налични на интернет страницата на ведомството. Създаването и популяризирането на тези дестинации оказва значима роля за развиването на локалните атракции, като с помощта на тях в някои от обектите по маршрутите е достигната 90% растеж в визитите, уточни още министър Ангелкова. Тя подчертава, че популяризирането на дестинациите е късмет за локалните общности да обезпечават претовареност в дадените райони и за основаването на социално-икономическа непоклатимост. Това е значима стъпка към повишение на конкурентоспособността на целия бранш и устойчивото развиване на туризма, добави още министърът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР