БУЕНОС АЙРЕС, Аржентина (AP) — Само дни след встъпването си

...
БУЕНОС АЙРЕС, Аржентина (AP) — Само дни след встъпването си
Коментари Харесай

Президентът на Аржентина предупреди за твърд отговор на протестите. Той е на път да се изправи пред първия

БУЕНОС АЙРЕС, Аржентина (AP) — Само дни след встъпването си в служба, държавното управление на аржентинския президент Хавиер Милей разгласи фрапантни стопански ограничения, които разгневиха някои обществени и работен групи, и предизвести, че ще предприеме репресии на всевъзможни митинги, блокиращи улици.

Десният популист в сряда ще се изправи пред първия тест за това по какъв начин администрацията му реагира на демонстрациите, откакто тези групи приканиха хората да излязат, с цел да стачкуват против ограниченията за стопански потрес, които съгласно Майлей са нужни за справяне Тежка рецесия в Аржентина.

Шоковете включват 50% обезценка на аржентинското песо, съкращения на енергийните и транспортните дотации и закриването на някои държавни министерства. Те идват на фона на растяща инфлация и растяща беднотия.

Министърът по сигурността на Milei, Патриша Булрих, показа нов „ протокол “ за поддържане на публичния ред, който разрешава на федералните сили да освобождават хората, блокиращи улиц...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР