Будите ли се кисели и недоспали всяка сутрин? Сигурно си

...
Будите ли се кисели и недоспали всяка сутрин? Сигурно си
Коментари Харесай

Топ 3 съвета за енергия ВСЯКА СУТРИН

Будите ли се кисели и недоспали всяка заран? Сигурно си казвате, че просто сте нощна птица. Но проучване потвърждава, че от вас зависи дали ще сте бодри рано заран. Просто би трябвало да следвате някои елементарни правила и да усвоите избрани привички.

Изследване, оповестено в Nature Communications  потвърждава, че има 3 начин на живот фактора, които дефинират настроението ви рано заран. В изследването са взели участие 883 души в продължение на 2 седмици. Участниците са носили устройство, което наблюдава съня и интензивността, както и равнищата на кръвна захар. Трябвало е да закусват едно и също, както и да правят оценка будността си по скалата от 0 до 100.

 
Съществуват ли хора, които са бодри заран?
Три фактора повлияли позитивно на утринната жизненост:
Сън – по-продължителен и до по-късно сутринта - с високо наличие на комплицирани въглехидрати, само че с ниско наличие на захар Упражнения – физическа интензивност през предходния ден
След обстоен разбор учените открили, че тези 3 фактора са най-значими. Интересното е, че осъществяването даже единствено на едно от тези три неща повлиява позитивно на бодростта заран.

1. Повече сън
Хората всеобщо са недоспали, демонстрират десетки изследвания. Затова, в случай че желаете да сте бодри и дейни заран, просто си лягайте в точния момент. Няма нищо кой знае какъв брой комплицирано. Вечеряйте питателна и здравословна храна, поддържайте по-ниска температура в спалнята, откажете се от технологиите най-малко час-два преди сън.

 сън, пробуждане

 
2. Физическа интензивност
Тук изгодите са толкоз доста, че няма смисъл да се изброяват. Бодростта рано заран е единствено една от тях. Тренировките повлияват позитивно на качеството и продължителността на съня, борят се сполучливо съ напрежението. Дори къси серии с извършения вкъщи носят изгоди.

 
3. Качествена закуска
Проучването демонстрира, че идеалната се състои от комплицирани въглехидрати и малко протеин. Тя освен ще ви направи по-бодри заран, само че и ще резервира равнищата на сила по-дълго.

В групата на комплицираните въглехидрати попадат пълнозърнестите храни, сладките картофи, плодовете и чиата.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР