Будимир Куйович, който беше осъден за наркотрафик, иска да бъде

...
Будимир Куйович, който беше осъден за наркотрафик, иска да бъде
Коментари Харесай

Куйович отново изгря, утре той ще...

Будимир Куйович, който беше наказан за наркотрафик, желае да бъде освободен предварително. Това излиза наяве от известие на Софийски градски съд, в което се споделя, че за на следващия ден от 11.00 часа е планувано правосъдно съвещание, което да прегледа молбата на наказания.

Куйович беше наказан дефинитивно от Върховен касационен съд на 16 години затвор през 2010 година (първоначално през 2008 година на 18 година от Хасковския областен съд) за управление и присъединяване в проведена незаконна за трафик на опиати. Присъдена му беше и санкция от 220 000 лв..

По делото бяха наказани и Михаил Янков - на 15 години затвор и 200 000 лв. глоба; Стойко Дойчев - на 10 години затвор и 100 000 лв. глоба; Николай Писков - на 10 години затвор и 100 000 лв. санкция. Всички те са били упрекнати за присъединяване в незаконна група за трафик на опиати.

Според обвиняването от 15 октомври до 29 декември 2007 година всички те са взели участие в проведена незаконна група, ръководена и основана от Будимир Куйович за трафик на опиати.

Куйович бе арестуван на 30 декември 2007 година Тогава чиновници на Групово дело "Борба с проведената престъпност " проведоха спецакция, при която беше арестуван сърбинът и българските жители за трафик на близо 60 кг хероин.

След задържането на четиримата в края на декември 2007 година в Министерство на вътрешните работи се развихри скандал, който докара до оставката на тогавашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Илия Илиев. Арестуван беше и зам.-директорът на ГДБОП Иван Иванов.

По случая "Куйович " беше основана в Народното събрание краткотрайна анкетна комисия. Резултатът от нейния отчет е, че във връзка с Будимир Куйович не е упражнявано застъпничество от управлението на Министерство на вътрешните работи.

Комисията трябваше да обясни дали Будимир Куйович, екстрадиран със заповед от шефа на ГДБОП-МВР, е траял да обитава в страната, като е получил документ за идентичност от МВР-Разград.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР