Будапеща. Унгарският премиер Виктор Орбан заяви на израелския си колега

...
Будапеща. Унгарският премиер Виктор Орбан заяви на израелския си колега
Коментари Харесай

Reuters: Виктор Орбан осъди всички проявления на антисемитизма по време на срещата си с израелския премиер

Будапеща. Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи на израелския си сътрудник Бенямин Нетаняху, че страната му твърдо застава против антисемитизма, предава Reuters.
Виктор Орбан назова „ закононарушение “ обстоятелството, че през Втората международна война, Унгария не пази еврейското си малцинство.
„ Дълг на всяко унгарско държавно управление е, да пази жителите си без значение какъв е произходът им. По време на Втората международна война Унгария не почете моралните си и политически отговорности “, сподели Орбан.
Израелският министър председател Нетаняху съобщи от своя страна, че Унгария е в първите редици на страните, които се опълчват на антисемитизма.
„ Има нов антисемитизъм, който се показва в антиционизъм. Това е делегитимирането на единствената еврейска страна. В доста връзки Унгария е измежду първите страни, които се опълчват на тази антиеврейска политика. Аз утвърждавам това и показвам благодарността на държавното управление си “, сподели Нетаняху.
Двамата разискаха и други въпроси като мигрантската рецесия и битката против тероризма.
„ Унгария не желае смесено население, не желае да трансформира актуалната си етническа настройка, и няма да се преклони под непознат напън “, сподели унгарският министър председател по отношение на отхвърли си да одобри мигрантските квоти на Европейския съюз.
Превод и редакция: Симеон Миланов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР