Будапеща е най-добрият град за правене на бизнес в Централна

...
Будапеща е най-добрият град за правене на бизнес в Централна
Коментари Харесай

Кои са най-добрите градове за правене на бизнес в Източна Европа и къде е София?

Будапеща е най-хубавият град за правене на бизнес в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), като в това отношение тя изпреварва други две столици в района - Прага и Варшава. София също се подрежда измежду топ 10 на градовете в тази категория, като тя е на 7-мо място, изпреварвайки Вилнюс и Бърно.

Това демонстрира тазгодишното издание на класацията Business-Friendly Cities Perception, направено от платформата Emerging Europe. В него са включени мненията на 70 специалисти и вложители, като те са имали задачата да подредят по отношение на разнообразни индикатори общо 75 обитаеми места в ЦИЕ с население над 200 000 души.

Според тях българската столица застава директно след Любляна, Братислава и Лвов като най-хубаво място за правене на бизнес. Заедно с Талин София оглавява категорията " Умни градове " (от англ. smart city development).
 Снимка 484348
София е в топ 10 и по качество на живот. Столицата си дели 5-та позиция дружно с Братислава и полския Гдиня. Друг български град също попада тук. Това е Бургас, който е две места по-надолу дружно с Люблин, Лвов и Загреб. На първо място тук е Прага.

Що се отнася до спечелилият в класацията за тази година Будапеща, той попада отпред в две категории, свързани с построения имидж на града и с поддръжката на локалната власт. На първо място по стопански капацитет е Тбилиси, а за бизнес климат е полският Лодз.

Столицата на прилежаща Румъния печели в категорията за наличните квалифицирани експерти. Варшава пък е на първата позиция по качество на инфраструктурата и свързаността.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР