Буча е малък град край Киев и беше превзет от

...
Буча е малък град край Киев и беше превзет от
Коментари Харесай

Зеленски за годишнината от убийствата в Буча: Никога няма да простим

Буча е дребен град край Киев и беше високомерен от Русия в границите на близо месец след началото на войната на 24 февруари 2022 година След изтеглянето на съветските сили от града Киев ги упрекна в всеобщо ликвидиране и военно закононарушение.

 

Във видеоклип, оповестен в обществените мрежи, Зеленски назова случилото се в Буча " знак на зверствата ", осъществени от съветските военни. " Ние в никакъв случай няма да извиним. Ще накажем всички отговорни ", добави той.

 

След несполучливия опит за завладяване на украинската столица при започване на войната съветските военни бяха принудени бързо да изоставен Буча и Ирпен, различен град край Киев. Малко по-късно, при започване на април се появиха фотоси на мъртвите тела, разпръснати по улиците на Буча. Те доведоха до мощно отвращение в доста други страни по света.

Русия отхвърля да е направила убийствата и твърди, че смъртните случаи са " инсценирани " от Украйна.

 

Украинските управляващи пресмятат, че в Буча са открити към 400 тела на цивилни жители, а в целия район към Киев - общо над 1000. Много от телата са били заровени в всеобщи гробове. Украински и интернационалните следователи започнаха следствие на военните закононарушения в региона и на други места в Украйна, където са осъществени явни всеобщи убийства.

 

" Преди една година Украйна освободи Буча и светът се разсъни за същинското лице на съветската окупация. Буча е място на закононарушение и знак на всички съветски закононарушения - всеобщи убийства, депортации, изтриване на цели градове ", написа естонският министър-председател Кая Калас в туитър на 31 март. " Няма връщане обратно - на Русия ще бъде потърсена отговорност ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР