БУБА Баскетбол U19 взе частичен реванш за загубата точно преди

...
БУБА Баскетбол U19 взе частичен реванш за загубата точно преди
Коментари Харесай

БУБА взе частичен реванш от Черно море Тича

БУБА Баскетбол U19 взе непълен реванш за загубата тъкмо преди месец и се наложи с 90:87 над баскетболния Черно море Тича U19 още веднъж като посетител.

В забавен и оспорван дуел, решен в самия край, БУБА взе третата си победа в Суперлигата за юноши, а нанесе пето проваляне на варненци.

Силно резултатна първа част даде добър задатък за БУБА от 31:20. Домакините обаче се съвзеха при започване на втория интервал и мощна серия съкрати дистанцията до пет. Разликата се поддържаше в този диапазон съвсем до края на полувремето, кото след две следващи тройки на Александър Стойков Черно море стигна до 43:47.

Почивката пристигна при 43:49, само че съвсем незабавно след подновяването на играта още веднъж от тройката Цветан Савов изравни за 50:50.

Черно море съумя и да поведе, само че последваха няколко замени на водачеството и равенства в резултата, преди " моряците " да намерят метод да се откъснат. Минута и 50 преди края на третата част тяхната преднина стана цели 9 точки, само че БУБА вкара четири подред, с цел да влезе единствено с пет закъснение в последната четвърт.

И тя бе извънредно оспорвана, гостите стопиха небрежно разликата и освен изравниха, само че и поведоха с помощта на Марин Маринов.

Минута и 45 преди финалната сирена обаче резултатът отново бе еднакъв - 87:87, само че оттова Черно море повече не съумя да се разпише, а Лъчезар Димитров с два точни фаула и Маринов с един оформиха крайното 87:90 и донесоха успеха на БУБА.

Михаил Молдов бе най-резултатен за Черно море с 22 точки, Цветан Савов записа 21, Александър Стойков - 18 - всичките от тройката, а Мартин Стефанов - 13.

За БУБА Иван Алипиев осъществя 21, Лъчезар Димитров и Марин Маринов - по 18, а Николай Михайлов вкара 16.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР