bTV Не е възможно да дойдете в Сърбия и да се

...
bTV
Не е възможно да дойдете в Сърбия и да се
Коментари Харесай

Сръбски министър: Не е възможно да дойдете в Сърбия и да се държите както искате

bTV Не е допустимо да дойдете в Сърбия и да се държите както желаете, не може някой прави медицински услуги на територията на друга страна без единодушието ѝ. Така сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович разяснява пред публицисти през днешния ден случая с българските лекари, които бяха арестувани за малко в Босилеград, съобщи Танюг, представена от bTV.
Трите лица, по думите на министъра, са декларирали, че нямат никакви забележки към дейностите на полицията, която " доста правилно " разговаряла с тях. Инициативата за инспекцията пристигнала от здравната ревизия в Ниш, която получила информация, че избрани лица се намират на територията на Сърбия и правят медицински прегледи без никакво позволение. Инспекцията повикала полицията да откри защо става дума.

" Ставаше дума за трима, не сме сигурни дали са лекари, тъй като нямахме компетентност да ревизираме подобен тип техни акредитиви, само че те са пристигнали на територията на нашата република да правят медицински прегледи на популацията. Тъй като нямаха никакво позволение, полицията ги извика в полицейското ръководство да откри самоличността им, да знаем кои са хората, които се движат из нашата страна и правят здравни услуги без никакво позволение ", сподели Стефанович.

Той счита, че не може някой да прави това на територията на друга страна без единодушието ѝ, без избрани разрешителни, без контракт със здравни институции.

Министърът добави, че след диалози с полицията българите са пуснати и са се върнали с колите си в България.

" Тоест, нямаме никакво предпочитание да предизвикваме на който и да е каквито и да са вреди, също по този начин се надяваме всички, които идват в Сърбия, да съблюдават нашите закони. Не е допустимо да дойдете в Сърбия и да се държите както желаете. В Сърбия се дръжте в сходство с нейните закони и няма да има никакви проблеми ", сподели вътрешният министър.

Танюг прибавя, че тримата български лекари са пристигнали да извършат медицински прегледи по покана на Културно-информационния център (КИЦ) на българското национално малцинство в Босилеград, а сръбските способени органи открили, че КИЦ не е акредитиран да провежда медицински прегледи на популацията, както и че прегледите са осъществени без единодушие от министерството на опазването на здравето или на Лекарската камара на Сърбия.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР