bTVНадеждите са светът да започне да използва в практиката българското

...
bTVНадеждите са светът да започне да използва в практиката българското
Коментари Харесай

Световно признание за български лекари с откритие в борбата с рака

bTV

Надеждите са светът да стартира да употребява в практиката българското изобретение

Български лекари получават международно самопризнание за свое изобретение. Те откриват по какъв начин да измерят равнищата на стерс измежду пациенти с онкологични болести.

Времето е релативно - за едни тече постепенно, за други - бързо. Именно тази доктрина са употребили българските учени, с цел да тестват пациенти с онкологични болести. Целта е да им оказват помощ да се оправят със напрежението.



Снимка: btvnovinite.bg

Диана Мишева до момента е получавала помощ от брачна половинка си, откакто научава диагнозата преди три години. „ Въобще нямах визия какво ме чака ”, спомня си Диана. В началото на лекуването си по този начин се усещат 70% от пациентите с онкологични болести. За да схванат потребността им от психическа помощ, лекарите употребяват хронометър и минута време.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Когато чакаме нещо отрицателно, да вземем за пример студент, който се приготвя за изпит, времето тече бързо и в никакъв случай не доближава ”, споделя проф. Иван Щерев.

Това чувство е употребявано при проучването. Пациентът би трябвало да допусна какъв брой трае минута време. Колкото по-кратка е тя, толкоз по-силна е паниката. За някои заболели 1 минута е единствено 7 секунди.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Като видях няколко оповестени резултата, разбрах, че това е нещо значително, което се случва в българската онкология ”, разкрива доктор Спартак Вълев.

Екипът получава самопризнание от едно от най-престижните американски издания за онкология - " Джурнал ъф клиник онколъджи " (Journal of clinical oncology). Надеждите им са светът да стартира да употребява в практиката българското изобретение.

Още детайлности за българското изобретение очаквайте в „ Тази заран ” в петък заран.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР