БтвИ в предишни години преди избори е имало подобни изказвания

...
БтвИ в предишни години преди избори е имало подобни изказвания
Коментари Харесай

Захариева: Най-лесно щеше да бъде Турция да ни се извини, според мен

Бтв

И в предходни години преди избори е имало сходни изявления от турска страна. Тази година два дни преди изборите им още веднъж имаше погрешно, безусловно недопустимо и никога несъответстващо на истината изявление. За страдание, не го вършат за първи път. Очевидно стартира да става система. Това установи министърът на външните работи на България Екатерина Захариева във връзка изявление на турския й сътрудник Чавушоглу на протест по какъв начин бил натиснал България за измененията в Закона за вероизповеданията.

 

" Чавушоглу явно се опитвал да активизира поддръжка за изборите и то в регион, където има турци и от България ", посочи Екатерина Захариева пред бТВ, представени от kanal3.bg.

" Разбира се, че сме ядосани, тъй като изборите идват и се организират, само че има идващ ден. Утре все по този начин ще бъдем съседи, той към момента ще бъде министър, министър председателят Борисов ще бъде министър председател.

Не единствено в Турция, само че и на други места стартира да се употребява религията като част от политиката. В България живеем в мир и съгласие и даже не се замисляме какво изповедание нашият другар изповядва - религията е въпрос на персонален избор. Този тренд - да използваш религиозните тематики за политика, е извънредно рисков. 

Както Турция се пробва да се меси на Балканите като бранител на мюсюлманите в тези страни, по същия метод Русия се пробва да се меси във връзка с православието “, изясни външният министър, като уточни, че Законът за вероизповеданията е имал тази цел, да обезврежда непозната интервенция. 

Нека да забележим като минат изборите дали няма да размислят. Според мен най-лесното нещо би било Турция да се извини за това изявление, означи Захариева. Между София и Анкара сигурно има дипломатическо напрежение, само че не е провокирано от София, сподели още външният министър.

Екатерина Захариева увери, че има доста положителни връзки с Чавушоглу. " Ние се чуваме по телефона в действителност по доста тематики “, съобщи тя. Тема, по която са разговаряли по телефона, е бил Законът за вероизповеданията.

" Аз изрично не го одобрявам като напън. Ако той си мисли, че ми е оказвал напън, това си е негов проблем “, акцентира Захариева.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР