БтвФондът за лечение на деца и Комисията за лечение в

...
БтвФондът за лечение на деца и Комисията за лечение в
Коментари Харесай

Здравна реформа: Закриват Фонда за лечение на деца и Комисията за лечение в чужбина

Бтв

Фондът за лекуване на деца и Комисията за лекуване в чужбина се закриват, а активността им се поема от Здравната каса. Промените са включени в плана за бюджет на институцията, с който bTV разполага.

Предвижда се реформа в няколко закона, които засягат съвсем целия здравен бранш.





Снимка: btvnovinite.bg

 

Разкриването на нова болница да вземем за пример към този момент ще се позволява от депутатите и то след разбор на нуждата от ново заведение съгласно Националната здравна карта.

Лекарите ще би трябвало да преценяват лекуването с цената на медикаментите и да предписват тези, които дават най-хубави резултати и са най-изгодни за Касата.

Агенцията по трансплантация и ИА „ Медицински одит ” се сплотяват в ново звено - Агенция за медицински контрол.

У нас последният последният пациент с трансплантиран бял дроб е Даниел Петков.

Включен е в австрийската листа на чакащите преди договорът с България да изтече. Подкрепян е от Агенцията по трансплантация и в този момент не схваща сливането ѝ с друга организация: „ В момента, в случай че някой не си прави работата в тази организация, ще бъде трансфериран и в другата и мислите ли, че там ще си прави работата ”.

Комисията за лекуване в чужбина, която изпраща пациентите като Даниел, се закрива и активността ѝ минава към Здравната каса. Същата орис има и Фондът за лекуване на деца. Целта е еднакъв достъп до лекуване, без значение от възрастта.

Пациентски организации обаче считат, че като резултат от промяната ще се окаже, че министерството ще управлява единствено себе си.

Утре ще стане ясно кои от предложенията ще бъдат утвърдени от Надзорния съвет.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР