bTV Евгения и Николай Баневи се връщат в България на 6

...
bTV
Евгения и Николай Баневи се връщат в България на 6
Коментари Харесай

Евгения и Николай Баневи се връщат в България на 6 декември

bTV Евгения и Николай Баневи се връщат в България на 6 декември, заяви през днешния ден основният прокурор Сотир Цацаров.

" Това, което ще подхващат сътрудниците от Специализираната прокуратура, е незабавни дейности, ново обновено обвиняване, задържане за 72 часа и неотложно искане за непрекъснато задържане. Полетният график е одобрен и е работа на Групово дело " Охрана " към Министерство на правораздаването. За нас е значимо самото идване и организацията, която е обвързвана с по-нататъшните дейности по следствието ", акцентира още основният прокурор, представен от БГНЕС.

Миналата седмица стана ясно, че Баневи няма да апелират пред Касационен съд решението на Апелативния съд в град Екс ан прованс, с което се дава единодушие за предаването им на българските управляващи.

Съпрузите бяха арестувани на 26 октомври на летището в Ница. Срещу тях тече следствие поради хипотетично заграбване на пари от приватизирани предприятия, документни измами и така нататък

Главният прокурор разясни и какво е обвиняването на прокуратурата към подалия оставка зам.-кмет по превоза на София Евгени Крусев. 

" Конкретно е обвързвано с публичната поръчка за шумо и виброизолиращи подложки. Става дума за нарушаване на Закона за публичните поръчки и отговорността ще бъде за длъжностно закононарушение ", изясни Цацаров.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР