БтвДнес над страната ще бъде предимно облачно. Временни разкъсвания на

...
БтвДнес над страната ще бъде предимно облачно. Временни разкъсвания на
Коментари Харесай

В очакване сме на снега

Бтв

Днес над страната ще бъде най-вече облачно. Временни разкъсвания на облачността ще има преди обяд над Западна България. На места, основно в Североизточна България ще има валежи от слаб сняг, Ще духа сдържан, в Източна България краткотрайно мощен вятър от север-североизток и с него температурите ще продължат да се намаляват. Максималните ще са сред 1° и 6°, малко по-високи в югозападните региони от страната.



 

В планините ще бъде най-вече облачно и тук-там ще има слаби превалявания от сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от източната четвърт, който по-късно денем ще се ориентира от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра ще е към минус 2°, на 2000 метра – към минус 7°.

 



 

През идващото денонощие, под въздействие на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно и с превалявания от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг. Привечер и през нощта против понеделник преваляванията ще се усилят, и в Родопската област и Югоизточна България количествата ще са обилни. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са най-вече сред минус 3° и 2°. Максималните ще са от 0 – 4° в северозападните до 8 – 12° в югоизточните региони от страната.

 



 

Код жълто е в действие идващото денонощие. В северозападните и планинските региони ще вали сняг и ще се образува снежна завивка до към 10 см. На юг и изток ще е дъжд 20-30 л/кв.м.

 



 

В понеделник сутринта в западната половина от страната, като се изключи крайните югозападни региони, снеговалежите ще продължат, на изток ще вали дъжд. Количествата ще са обилни. Около обяд от югозапад преваляванията ще отслабват и стопират, най-късно, едвам вечерта, в Североизточна България. Вятърът ще се ориентира от северозапад – ще е сдържан и краткотрайно мощен. Във вторник и сряда страната ще попадне в предната част на нов средиземноморски циклон. През първия ден вятърът ще се ориентира от югоизток, ще се усили и температурите ще се покачат – оптималните ще бъдат сред 5° и 10°, в Горнотракийската равнина и източните региони до 14-16°. След краткотрайно прекъсване на преваляванията още веднъж ще се засилват и обзет страната. В по-голямата част от страната ще вали дъжд, а в Северозападна България преди обяд ще вали сняг, който след обяд ще премине в дъжд. Ниски ще са температурите в приземния пласт в Дунавската низина и Предбалкана и тук-там там ще се образуват поледици. Очакват се обилни превалявания, тук-там в Южна България, съпроводени с гръмотевици. В четвъртък вятърът ще се ориентира от север-северозапад и още веднъж ще нахлуе леден въздух. В Северна България и високите котловинни полета на Западна ще превали сняг, в Южна – дъжд, само че преваляванията ще са по-слаби и до вечерта ще спрат, облачността ще се раздра.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР