bTV Да се създаде координационен механизъм между различните институции, които имат

...
bTV
Да се създаде координационен механизъм между различните институции, които имат
Коментари Харесай

Бургаски народен представител: 3 ведомства заедно да следят спазват ли се законите по крайбрежието

bTV Да се сътвори координационен механизъм сред другите институции, които имат отношение по съблюдаване на законите касаещи Черноморското крайбрежие. За това се разгласи ръководителят на Комисията по околна среда и води в Народното събрание Ивелина Василева по време на запитване до отрасловия министър Нено Димов.

" За да бъде засилен превантивния надзор Министерството на околната среда и водите (МОСВ), Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и Министерството на туризма (МТ) могат да правят взаимни, систематични и цялостни инспекции ", сподели от трибуната Ивелина Василева. Тя прикани и за взаимоотношение сред трите ведомства по отношение на анализиране на всички условия и елементи по случаите касаещи нарушавания по крайбрежието, както и нормативната уредба. При определяне на пропуски да се предложат съответни промени, които да имат възпиращ резултат.

От дебатите стана ясно, че според доказаната от съда заповед на министъра на околната среда и водите все още в действие има цялостна възбрана за осъществяване на строителни действия в региона на Корал, до осъществяване на всички изискуеми екологични процедури.

" За разораването на дюната на къмпинг Смокиня: Всички чакаме резултата от наказателното произвеждане против отговорните лица. Надявам се законът да бъде прибавен в цялата му суровост и това да служи и като предизвестие никой даже да не помисля да прави сходни дейности, които нанасят безвъзвратни вреди на природата ", сподели националният представител.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР