БТВ 2-годишно дете получи химическо изгаряне и бе прието по спешност

...
БТВ
2-годишно дете получи химическо изгаряне и бе прието по спешност
Коментари Харесай

Дезинфектант причини тежкото изгаряне на 2-годишно дете

 БТВ 2-годишно дете получи химическо изгаряне и бе признато по неотложност в " Пирогов " след безразсъден случай в столична детска градина.

След инспекция, към този момент е явен причинителят на изгарянето – дезинфектант, наложени са и дисциплинарни санкции и част от възпитателите са препоръчани за уволняване.

Преди десетина дни родителите на 2-годишно дете са извикани да го вземат по-рано от ясла. Причината – зачервяване на кожата. Родителите потеглят по лекари, като персоналният доктор на детето има подозрения за изгаряне или полазване от буболечка. През нощта обаче се появяват мехури по раната на детето.

След закъснение от над 20 часа родителите стигат до " Пирогов “, където е сложена диагноза " Химическо изгаряне “.

В детското заведение е назначена вътрешна инспекция, такава прави и Столичната община. Съмненията са, че изгарянето може да е провокирано от дезинфектант.

Не е допустимо детето да се е заляло с дезинфектант и това да е било прикрито от родителите, тъй като препаратите стоят на недостъпни места, показаха след случая от детската градина.

Детето е в устойчиво положение, а родителите чакат някой да поеме отговорност за случая.

Проверката е завършила, подготвени са и пробите от разредения концентрат на препарата, изясни Нели Манчева - основен специалист в дирекция " Образование “ на Столичната община.

По думите й препаратът е открит на място, което е извънредно налично за децата. Лабораторните резултати демонстрират, че препаратът, който е дезинфектант, позволен за приложимост, може да аргументи изгаряне на детската кожа, заяви тя.

Дезинфектантът е открит в помещението, в което децата играят. " Не можем да твърдим, че там не е имало нито един възрастен, само че най-вероятно случаят се е случил в миг на разпръскване “, добави Нели Манчева.

На територията на Столичната община във всички детски градини е обезпечена здравословна и безвредна среда, както за децата, по този начин и за личния състав, безапелационна беше тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР