bTV Всичко е възможно. В края на краищата съм готов каквото

...
bTV
Всичко е възможно. В края на краищата съм готов каквото
Коментари Харесай

Кандидат за министър от Има такъв народ с критика към служебното правителство

 bTV " Всичко е допустимо. В края на краищата съм подготвен каквото мога, да направя. Ако ме поканят, ще работя на драго сърце в това правителство и ще направя каквото мога по силите си за страната. “ Това сподели пред БНР финансистът и член на Фискалния съвет Любомир Дацов, който бе измежду кандидатурите в в началото показания от Има Такъв Народ план за държавно управление.

Дацов дефинира като необичайно две от партиите в Народното събрание да имат планове за смяна на пенсиите, а в същото време правителството внася напълно друг вид.

Относно плана на служебния кабинет за актуализация на бюджета финансистът означи:

" Тази линия, която прави служебното държавно управление, не се разграничава доста мощно от това, което направи държавното управление на ГЕРБ преди изборите. Те внезапно се заиграха със заплатите и повишението на пенсиите и то в посока, която няма общо с икономическите индикатори. “

Според Дацов заложеният в плана за актуализация на бюджета напредък е по-скоро закостенял, а данните демонстрират, че може да се чака такъв над 5% в обособените тримесечия.

" Просто ефектът, който се получава след рецесия, това е резултатът на махалото. “

Дацов обърна внимание върху 4 до 6 милиарда повече Брутният вътрешен продукт, който ще бъде създаден тази година. През първото тримесечие Брутният вътрешен продукт към момента е негативен на годишна база, в същото време данъчните доходи в бюджета са се нараснали с 10%, уточни той.

Математическите модели демонстрират, че при предстоящите данни за Брутният вътрешен продукт дефицитът мъчно може да надвиши 1-1,5%, разяснява Любомир Дацов в предаването " Преди всички “.

" В бюджета бяха набити кухи разноски. Вместо да отидем на оптимизация на тези разноски и свиването им, преструктурирането на тези разноски – да вземем за пример да се трансферират към неща като пенсиите, ние виждаме, че автоматизирано тези доходи, които идват от икономическия напредък и които не са били планувани, те още веднъж се харчат. “

Любомир Дацов бе препоръчан преди десетина дни за министър на стопанската система в проектокабинет на " ИТН ", от който впоследствие партията се отхвърли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР