bTV влезе в Бреговия център за трафик във Варна, откъдето

...
bTV влезе в Бреговия център за трафик във Варна, откъдето
Коментари Харесай

Специално: bTV в Бреговия център за трафик за пътя на заседналия кораб до Яйлата

bTV влезе в Бреговия център за трафик във Варна, откъдето демонстрираме пътя на заседналия край Камен бряг транспортен съд от Украйна досега, в който се е отклонил от маршрута си.

Снимка: bTV

Бе основан координационен щаб в регионалната администрация в Добрич. Сред решенията, които бяха взети са непрестанно наблюдаване с дронове на ситуацията през светлата част на денонощието. Междувременно стана ясно, че екипажът ще бъде изведен, в случай че капитанът изиска, а в oбщина Каварна е оповестено отчасти бедствено състояние.

В Бреговия център за трафик наблюдават „ Вера Су “ още от границата сред Украйна и Румъния. Край българския бряг плавателния съд би трябвало да навлезе и да се движи в наложителен морски път. Това се случва в 3:54 минути на 20 септември.

Снимка: bTV
" И би трябвало да направи поворот, с цел да съблюдава посоката на тази полоса. Ето в тази точка в системата за разделно придвижване или най-късно в тази точка, тук до ограничаващата линия на оторизации регион корабът е трябвало да завие на юг ", съобщи Милен Тодоров, шеф на " Ръководство на корабния трафик ".

Завоят обаче не е изработен. В 4 часа дежурният оператор в центъра прави първи опит да се свърже с кораба.

Снимка: bTV

" И през цялото това време той е издирван, както от операторите от ръководство на трафика, по този начин и на гранична полиция ", съобщи Тодоров.

Отговор от кораба няма.

В 4:10 ч. той напуща траекторията на наложителния си морски път, границата на който в този сектор е на 500 метра от брега. Минути по-късно засяда в скалите.

" Той е дал отговор на повикванията към час след засядането ", изясни Милен Тодоров.

„ Причината е навигационна неточност, неточност на екипажа ", съобщи кап. Димитър Димитров, президент на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани.

Снимка: bTV

По покана на „ Морската администрация “, кап. Димитър Димитров се качва на борда на кораба преди два дни.

" Корабът се намира в положително положение. Има наводнени три баластни танка там в региона на засядането, а другояче кораба към момента е в устойчиво положение ", съобщи кап. Димитров.

Според него този случай ясно е посочил, че страната ни има потребност от повече запаси при спешни обстановки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР