bTV повишава продуценти с дългогодишен опит на позиции главен редактор

...
bTV повишава продуценти с дългогодишен опит на позиции главен редактор
Коментари Харесай

bTV призна: Гена Трайкова е аут, извършваме и няколко други рокади

 bTV покачва продуценти с дълготраен опит на позиции основен редактор на две от подразделенията на отдел " Новини, настоящи излъчвания и спорт “. След напускането на Гена Трайкова, отличеният с доста награди продуцент на bTV - Веселина Петракиева, поема поста основен редактор на bTV Новините. Искра Владимирова, която е дълготраен изпълнителен продуцент на " Тази заран “, заема мястото на Валя Гиздарска като основен редактор на настоящите излъчвания.

“Работил съм с Веселина Петракиева и Искра Владимирова в продължение на дълги години и съм впечатлен от техния професионализъм, интегритет и безрезервност даже в обстановки с най-големи провокации. Убеден съм, че те са точните хора, които могат да поемат отговорност за новините и настоящите излъчвания и дружно ще продължим задачата на bTV да дава най-висококачествената и справедлива публицистика в страната. Благодарен съм на Гена Трайкова и Валя Гиздарска за забележителния им принос към достиженията на нюзрума на bTV като осведомителния източник с най-високо доверие, както и за многото сполучливи планове, които реализирахме дружно като екип ", разяснява Антон Хекимян, шеф " Новини, настоящи излъчвания и спорт “ в bTV Media Group.

Веселина Петракиева има 26-годишен опит в медиите, а като продуцент на новините на bTV работи в продължение на близо 10 години, от 2010 година Тя е четирикратен притежател на премията " Продуцент на годината “ от основаването на годишните награди, връчвани от екипа на нюзрума на bTV. Преди това тя натрупа опит в ТВ публицистиката в Българска национална телевизия, Нова ТВ, Re:TV и PRO.BG. Веселина Петракиева стартира кариерата си в Дарик радио, където е била кореспондент, редактор и водещ на най-емблематичните радиопредавания, както и зам.-главен редактор на медията. Тя е магистър по публицистика и трудова и организационна логика на психиката. Има специализации в Дания, Холандия и Съединени американски щати. Съавтор е на книгата " Думите “, издадена през 2008 година

Искра Владимирова основава един от най-успешните екипи в малкия екран, като дава отговор и за десетки изключителни телевизионни продукции, специфични студиа на bTV, както и за реализирането на предизборни тв диспути, полемики и изнесени излъчвания от разнообразни градове в страната. Тя е изпълнителен продуцент на " Тази заран “ от 2014 година и под нейно управление утринният блок на bTV затвърждава водещата си позиция във връзка с доверие и влияние измежду феновете. В допълнение към новата си позиция Искра Владимирова ще продължи и с актуалната си роля в " Тази заран “. Тя се причислява към bTV през 2009 година като основен редактор на токшоуто " Нека говорят… “. Има 25 години опит в областта на малкия екран, в това число като кореспондент, продуцент и основен редактор в Българска национална телевизия, Нова ТВ и други канали. Дипломира се като магистър по " Публична тирада " в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов " и продължава образованието си с докторантура по политическа реторика и публични връзки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР