бТВ ни срещна с автора на бестселъра Метро 2033“ Дмитрий

...
бТВ ни срещна с автора на бестселъра Метро 2033“ Дмитрий
Коментари Харесай

Култовият писател Дмитрий Глуховски разкри как ядоса Русия

бТВ ни срещна с създателя на бестселъра „ Метро 2033 “ Дмитрий Глуховски.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11444
През седмицата писателят беше задочно наказан на затвор и изгонване в Русия поради рецензиите си към режима на Путин.

Дмитрий Глуховски е един от най-известните съветски писатели на нашето време. Романите му от поредицата " Метро " са преведени на над 35 езика в милионни тиражи по целия свят.

Работи дълги години като публицист за медии като " Радио России ", " Дойче Веле ", каналите " Евронюс " и " Russia Today ". Той е измежду малцината съветски създатели, критикуващи войната в Украйна.

През октомври предходната година беше включен в листата за задгранични сътрудници на съветското министерство на правораздаването. На 7 август беше наказан на 8 години затвор за " разпространяване на подправени материали за съветските въоръжени сили ".

" През последните 15 години намерено приказвам, че Русия върви към пъкъла и съм предупреждаван неведнъж да внимавам. Скоро, откакто войната стартира, аз показах своята позиция в обществените мрежи, в голям брой изявленията, в които споделях, че руснаците не би трябвало да вземат участие в тази смъртоносна война.  Това беше последната капка, с която ядосах съветския политически режим ", заяви Глуховски.

" Наричаме Русия цифров концентрационен лагер. Тайните служби имат пряк достъп до всеки профил, до всяко електронно устройство. Москва и огромните градове са непрекъснато следени посредством изкуствен интелект и системите за лицево различаване. В тази конюнктура заведенията за хранене в централна Москва са цялостни и мисля, че това лъжливо обилие и чувство за организиран живот са в безспорен контрапункт с механизмите, с които се ръководи страната. Посоката, в която се движи Русия, е диктаторска. Изказванията на политиците са апокалиптични. В този смисъл Русия живее в жанра на " шизофренична дистопия ", сподели той.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР