bTV беше принудена да влезе в обяснителен режим, след като

...
bTV беше принудена да влезе в обяснителен режим, след като
Коментари Харесай

bTV се разграничи от Хекимян и обяви мерки за защита на името и репутацията си по време на кампанията

bTV беше принудена да влезе в пояснителен режим, откакто досегашният им началник на " Новини " стана претендент на ГЕРБ за кмет на София и влезе в политиката.

От медията акцентират, че още на 23 септември са лимитирали " неотложно " достъпа на Хекимян до нюзрума на bTV и до всички други запаси на компанията.

В позицията на основния изпълнителен шеф на компанията Ралф Бартолайт се споделя, че ще бъдат въведени няколко ограничения по време на акцията, " за да отбрани името и репутацията на bTV като една от най-обективните и надеждни медии в България ".

Най-интересната от тях е решението да се употребяват " услугите на трета страна - външна организация, която да следи за обективността на нашето новинарско отразяване в интервала на идната предизборна акция ".

" bTV прави оценка въздействието от създалата се обстановка доста съществено и наш първокачествен приоритет продължава да бъде да се придържаме към публицистичните ни насоки и да отразяваме новините независимо и обективно ", се споделя в позиция на Ралф Бартолайт.

От 23 септември новинарският екип към този момент се управлява от него и от основния редактор на „ bTV Новините “ Веселина Петракиева, основния редактор на „ Актуални излъчвания “ Искра Владимирова и с мениджъра уеб наличие и изпълнителен продуцент Владислава Лазарова.

" В редакцията на bTV работят опитни и одобрени публицисти, чийто професионализъм и нравственос са потвърдени, а достиженията им приказват сами за себе си. Нашите публицисти следват полезностите и правилата, изложени в публицистичните насоки на съдебномедицинска експертиза ", споделят още от компанията.

От bTV показват още, че безпристрастността на информацията в bTV се следи и от публицистичната гилдия на CME (собственост на PPF Group), като българските медии ще могат да контактуват непосредствено с акредитиран представител на този екип, който да дава отговор на въпроси, свързани с предизборното отразяване.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР