БЦЖ е ваксина срещу туберкулоза, създадена преди повече от сто

...
БЦЖ е ваксина срещу туберкулоза, създадена преди повече от сто
Коментари Харесай

Най-неочаквано БЦЖ ваксината се оказа ефективна срещу резистентния рак на черния дроб

БЦЖ е ваксина против туберкулоза, основана преди повече от 100 години. През последните години нейният капацитет се преглежда в лечението на рака. Резултатите от ново изследване потвърждават изгодата от имунизацията против резистентния чернодробен израстък, който се смята за третата водеща причина за гибел от рак в света.

Преди известно време Съединени американски щати утвърдиха потреблението на БЦЖ имунизацията за лекуване на рака на пикочния мехур. В момента се организират разнообразни изследвания за проучване на противораковия капацитет на лекарството. Резултатите на едно от тях към този момент са показани от учени от Калифорнийския университет в Дейвис, които демонстрират успеваемостта на БЦЖ имунизацията против устойчив рак на черния дроб, написа New Atlas.

БЦЖ имунизацията е била инжектирана подкожно на мишки с устойчив рак. Техните тумори не са реагирали на никакви други лекувания. Еднократната доза е била задоволителна, с цел да задейства имунната система против рака. Лечението е довело до понижаване на туморната тежест и до понижаване на размера на злокачественото образувание.

Допълнителните наблюдения са посочили, че имунизацията е понижила възпалението и е насърчила проникването на имунни кафези в тумора. Освен това се засилват и други сигнални пътища, които улесняват разпознаването и елиминирането на туморните кафези от имунните кафези.

В момента учените тестват разнообразни дози и изследват дълготрайния имунен отговор. Освен това те изследват дали БЦЖ имунизацията може да обезпечи предварителна защита на рака на черния дроб. Особен интерес съставлява механизмът на деяние на лекарството в организма, неговите прилики и разлики според от типа на рака.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР