BTL Industries, eдин от най-големите производители на медицинска апаратура в

...
BTL Industries, eдин от най-големите производители на медицинска апаратура в
Коментари Харесай

BTL Industries дарява 15 апарата за обдишване и 100 000 маски в подкрепа на битката срещу COVID-19 в Пловдив

BTL Industries, eдин от най-големите производители на здравна инсталация в света, се включва в битката против COVID-19 у нас. Компанията подарява 15 апарата за обдишване на 3 лечебни заведения в Пловдив – УМБАЛ „ Свети Георги “, МБАЛ „ Св. Пантелеймон “ и МБАЛ „ Свети Мина “. BTL Industries обезпечава и 100 000 респираторни маски за лечебни заведения и медицински центрове в града.

Сред получателите са 8 общински ДКЦ, 3 медицински центъра, Онкологичният диспансер и лечебните заведения „ Св. Пантелеймон “ и „ Свети Мина “. Общата стойност на дарението е 1 милион лв.. Апаратите за обдишване са създадени от BTL Industries и обезпечават инвазивна и неинвазивна белодробна вентилация. Тя спомага за подобряването на насищането на О2 в кръвта и за нормализирането на дихателните потенциали и размери. Така рискът от развиване на дихателна непълнота се свежда до доста дребен %.

Респираторните маски пък са с най-голям клас отбрана и са единствените в България, сертифицирани със CE марка, и едни от дребното в Европа. 10 от апаратите за обдишване бяха предоставени на УМБАЛ „ Свети Георги “, където се лекуват 1/3 от инфектираните с COVID-19 от Пловдив и района. Дарението бе предадено персонално от изпълнителния шеф на BTL България Георги Петков на зам.- шефа на лечебното заведение доцент Момчил Мавров и Олиана Бойкинова, шеф на Клиниката по инфекциозни заболявания, в наличието на кмета на Пловдив Здравко Димитров и други представители на локалната власт.

Градоначалникът връчи благодарствено писмо на BTL Industries и отличи изпълнителния ѝ шеф с грамота „ Посланик на положителното “, част от самодейността на Общината „ Пловдив – град на положителното “. Апаратите, предопределени за МБАЛ „ Св. Пантелеймон “ и МБАЛ „ Свети Мина “, също към този момент са доставени и влизат в приложимост незабавно. „ Отправям откровените си благодарности към Вас за оказаната помощ в този по този начин тежък миг, в който цялата страна и светът преодоляват последствията от пандемията, породена от разпространяването на ковид. Благородният Ви жест е заслужен за почитание, той е скъп, тъй като дава късмет да бъдат избавени хиляди човешки животи “, съобщи кметът на Община Пловдив Здравко Димитров. „ Радвам се, че такива хубави неща се случват! Заедно можем да преодолеем нашествието COVID-19. Още от първия ден УМБАЛ „ Свети Георги “ е отпред в тази борба.

В нея главно средство е кислородотерапията. Изключително признателна съм за предоставените ни високотехнологични апарати. Надявам се да спасим доста човешки животи “, сподели началникът на Клиниката по инфекциозни заболявания на УМБАЛ „ Свети Георги “ доцент Олиана Бойкинова. „ Специални благодарности към кмета на Пловдив и към компанията донор. Щастливи сме да приемем апаратурата. Всеки един от апаратите ще бъде употребен на 100% “, съобщи зам.-директорът на УМБАЛ „ Свети Георги “ доцент Момчил Мавров. „ Мисията на BTL постоянно е била с продуктите си да оказва помощ на хората да бъдат по- здрави и по тази причина се радваме, че с дарените уреди и маски поддържаме битката против ковид в Пловдив – града, който е дом на нашата компания към този момент 22 години. Винаги сме били мощно ангажирани с това да способстваме той да е по-добро място за живеене. Сега обаче е моментът да обединим старания, с цел да се оправим дружно с сложната обстановка, пред която жителите на Пловдив, а и цялото ни обществото е изправено.

От името на целия ни екип бих желал най-сърдечно да благодаря на медиците на първа линия в цялата страна. Те за същински герои и заслужават нашето почитание “, разяснява Георги Петков, изпълнителен шеф на BTL България. Компанията стъпва в Пловдив преди 22 години. През това време BTL интензивно разраства производството си и разкрива работни места в района. През годините производителят на здравна инсталация се е включвал в редица обществени начинания в поддръжка на цялостното развиване на града и жителите му. В момента компанията строи нова фабрика в централната част на Пловдив, в която се чака да работят 500 души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР