БТА Нито една членка на ЕС не си позволи под 60%

...
БТА
Нито една членка на ЕС не си позволи под 60%
Коментари Харесай

Алибегов: Безпрецедентно нещо се прави в момента в България

 БТА Нито една членка на Европейски Съюз не си разреши под 60% имунизирано население да вкара зеления превоз. Това е невиждано нещо. Така Кацаров заплаши стопанската система на страната. 

 

Това съобщи в ефира на Нова Нюз и предаването " Твоят ден " ръководителят на БАЗ Ричард Алибегов. 

По думите му стопанската система изпада в колапс, а магазините и заведенията са празни. Според него би трябвало да се зачитат тестванията за антитела, тъй като имаме доста нерегистрирали се преболедували. 

" Думите на Кацаров за безвъзмездни проби, само че по 10 лв., са цялостен парадокс ", отсече Алибегов. 

Той е безапелационен, че от сектора стачкуват против и дейностите му, а в държанието им няма нищо политическо. 

" От три седмици сами сме си организирали взимането на проби. Едната част дори я плащаме ние - браншовите организации и заведенията. Няма такива проби, обещан от Кацаров. Ние по този начин или другояче даваме на хората проби по 10 лв. ", сподели той. 

" Има европейска стратегия " свободно придвижване ". Те заплащат пари за всеки документ ", разкри Алибегов. 

По думите му тестванията във всички страни са безвъзмездни на всички места до постигане на 80% имунизирани. " Никъде не са по 10 лв. ", безапелационен е той.

" Един тест коства към 5 лв., всичко от горната страна е за тестуването. Не може да се издаде една заповед, а по-късно да влизат тези облаги ", счита Алибегов.

Той сподели, че ще каже на чиновниците си даже и да нямат документ, да си вървят на работа. " Няма законово по какъв начин да спрем служителя да идва на работа, а не желаеме да ги пускаме в неплатен отпуск. Защо да го вършим? Искаме да оказваме помощ на хората ", съобщи Алибегов.

По думите му са цялостни нелепости приказките на министъра, че страната ще оказва помощ. " Никой не е получил лев обезщетение от последните месеци, в които не сме работили ", сподели той. 

Алибегов е безапелационен, че няма да остави на улицата хора, с които работи от години и ще се бори с РЗИ до дъно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР