БТА Независимо от това, че извънредното положение няма да продължи, остават

...
БТА
Независимо от това, че извънредното положение няма да продължи, остават
Коментари Харесай

След извънредната пресконференция: Този човек ще реши кои мерки остават и кои не!

 БТА Независимо от това, че изключителното състояние няма да продължи, остават редица ограничения, които ще би трябвало да продължат и по-късно. Това постанова смяна в двата члена 61 и 63 от Закона за здравето. Това съобщи на изключителния брифинг здравният министър Кирил Ананиев.

" В член 61 се прави значима смяна, с която се планува министърът на опазването на здравето с разпоредба да дефинира изискванията и реда за наложителна изолираност на лицата, заболели от заразни заболявания, на заразоносителите, карантина на контактните с тях лица и на лицата, които са влезнали на територията на страната от други страни ", сподели той. 

" В член 63 се дава пълномощие на Министерство на здравеопазването по предложение на основния държавен здравен контрольор да разгласи със заповед изключителна епидемиологична конюнктура, като планува и съответните изключителни противоепидемиологични ограничения на територията на страната или на избрани региони в страната за отбрана на здравето на българските жители ", сподели Ананиев. 

" В същия този член се планува съответните противоепиденмични ограничения да се дефинират с акт на министъра на опазването на здравето по предложение на основния държавен здравен контрольор или по предложение на шефа на РЗИ за дадена територия от страната ", съобщи той. 

" Тези промени дават опция с акт на министъра на опазването на здравето огромна част от ограниченията, които се организират до момента, да продължат и след анулацията на изключителното състояние ", сподели Ананиев.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР