БТА ще разпространява безвъзмездно информация от обществен интерес. Това обаче

...
БТА ще разпространява безвъзмездно информация от обществен интерес. Това обаче
Коментари Харесай

БТА ще разпространява безплатно информация, но след година и след още 3 млн. лева |

БТА ще популяризира безплатно информация от публичен интерес. Това обаче ще стане след година и след допълнителен трансфер от към 3 млн. лева към бюджета на Българска телеграфна агенция за 2021 година Това плануват законови промени, признати дефинитивно от Народното събрание. 

Измененията и допълнението в Закона за Българската телеграфна организация (БТА) са импортирани от Вежди Рашидов и Тома Биков - ГЕРБ. Идеята за безплатната информация е на новия общоприет шеф Кирил Вълчев.

Сега БТА популяризира информация и обезпечава приемането на информация преди всичко против възнаграждение. Целта на измененията е, с изключение на безвъзмездното разпространяване на информация от публичен интерес, организацията да популяризира безплатно личните си артикули със свободен достъп до всички лица в България и чужбина. Като най-съществен резултат от тази законодателна смяна ще бъде по-силното противопоставяне на подправените вести, е записано в претекстовете. Свободният достъп до осведомителните артикули на Българска телеграфна агенция ще разреши на България да разшири опциите на Агенцията като продължи да я развива освен като национална, а и като районна организация, акцентират Вежди Рашидов и Тома Биков.

" За да се реализира безвъзмездното разпространение на информация и свободния безплатен достъп до информация посредством артикули на Българска телеграфна агенция, е належащо да бъде утвърден спомагателен трансфер по бюджета на Българска телеграфна агенция за 2021 година " по реда на Закона за обществените финанси написа още в закона.

Необходимото финансиране от държавния бюджет за 2021 година е допустимо да бъде обезпечено посредством преструктуриране на други разноски и прехвърляния. От финансовото министерство осведомиха, че в държавния бюджет има разчетени средства за новосъздадени структури, които не са стартирали активност от 1 януари т.г., и вследствие на тези икономии ще бъдат предоставени пари на Българска телеграфна агенция.

В приходната част на бюджета на Българска телеграфна агенция постъпват доходи от продажба на информация и други артикули, до които Агенцията не е длъжна да обезпечава свободен безплатен достъп, съгласно признатите текстове.
Българска телеграфна агенция би трябвало да съхранява публикуваната от нея информация не по-малко от три месеца.

Лице, което твърди, че е наранено от агенционна информация ще има право на достъп до съответния списък. Генералният шеф на Българска телеграфна агенция утвърждава Етичен кодекс на организацията, гласоподава Народното събрание.
Актовете и известията на организацията не могат да съдържат информация от търговски темперамент, която популяризира дейностите на физически или юридически лица, артикули или услуги, одобриха депутатите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР