БТА Както всички знаем, днес изтече срока от НС с решение

...
БТА
Както всички знаем, днес изтече срока от НС с решение
Коментари Харесай

Обявиха извънредна епидемична обстановка! Какви ще са новите мерки?

 БТА " Както всички знаем, през днешния ден изтече периода от Народно събрание с решение за оповестяване на изключително състояние в страната. На същия ден, през днешния ден, публикувахме новия закон за здравето, който ни дава опция да прилагаме противоепидемични ограничения, без значение, че не сме в изключително състояние. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на ексклузивен брифинг на държавното управление в Министерски съвет. 

Припомняме, че по-рано през днешния ден министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет организираха посредством видеоконферентна връзка изключително държавно съвещание. Прието беше Решение за оповестяване на изключителна епидемиологична конюнктура, считано от 14 май 2020 година до 14 юни 2020 година

Възползвахме се от опцията, защото няма внезапна смяна в развиването на заболяването. Считаме, че ограниченията, които сме предложили до момента, би трябвало да продължат. Правителството счита, че пандемията на COVID-19 съставлява заплаха за здравето на българските жители. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев във връзка оповестяването на изключителна епидемиологична конюнктура от 14 май до 14 юни. Това стана ясно след известие от Министерски съвет.

Сред претекстовете за решението на Ананиев е фактът, че не е ясно какво предизвиква болестта, както и неналичието на лекарство срещу заболяването.

В 00.00 часа на 14 май влизат в действие няколко заповеди, които не са нови, само че се удължава срокът има на деяние до 14 юни. Първата заповед касае противоепидемологичните ограничения, втората е за прекосяването през контролно-пропусквателните пунктове и съответните ограничавания, третата заповед е обвързвана с карантината и изолацията на заболели хора и последната заповед визира обектите, които могат да тработят в сходна обстановка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР