БТА Добре, че момчетата ни оживяха, зарадвах се на иконите в

...
БТА
Добре, че момчетата ни оживяха, зарадвах се на иконите в
Коментари Харесай

Борисов за инцидента в тунел Железница“: Господ е спасил момчетата

 БТА " Добре, че момчетата ни оживяха, зарадвах се на иконите в тунелите, Господ ги е избавил. Без заплаха за живота са. Затова всеки пък като се деля със строителите на обектите им споделям – спазвайте ограниченията за сигурност, внимавайте, пазете се! “ Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който отиде на мястото на случая с потърпевшите строителни служащи при изкопни работи в тунел " Железница “.

Преди това министър председателят Борисов бе осведомен от основните лекарите на регионалната и частната болница в Благоевград за положението на строителите. По предложение на началника на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски двама от потърпевшите служащи по-късно бяха превозени във Военната болница, където незабавно им бяха направени още проучвания и последваха всички налагащите се интервенции.

" Говорих с служащите. Има два-три метра, където сега се работи, по-късно се укрепва и се продължава нататък. И тъкмо там поради дъждовете скалата е станала ронлива и към 5-6 кубика земна маса са паднали “, уточни министър-председателят Бойко Борисов пред медии. Той посочи, че другите служащи незабавно са се притекли на помощ и са ги избавили. Строителните действия ще продължат в другите сектори на тунела, а експертна комисия, назначена от министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, ще извърши инспекция по случая.

" Българите не знаят какъв брой комплициран, величествен, голям градеж е това. Като лястовички по скатовете са 20-30-тонни машини. Всеки ден при най-малкото нехайство и риск може да се извърнат, да паднат. Затова, в случай че е било елементарно, за Олимпиадата в Гърция да е било готово “, означи Бойко Борисов.

В отговор на журналистически въпроси за казано от президента Румен Радев по-рано денем, министър председателят Борисов съобщи: " Аз имам работа, която правя и не е правена, няма и доста години по-късно да се прави. А тези, които нямат работа, от заран до вечер вървят някъде да си намерят място да ме разясняват “.

Министър-председателят сподели още: " Този път обстоятелствата са такива и толкоз са заседнали в тресавището, че те към този момент в никакъв случай не могат да приказват нито за правосъдна система, нито за корупция, нито за лобизъм, нито за интервенция в работата на обособените управляващи “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР