БСП започва първите си срещи с представители на извънпарламентарни партии

...
БСП започва първите си срещи с представители на извънпарламентарни партии
Коментари Харесай

БСП: Срещите с извънпарламентарни партии не са заявка за общо управление

БСП стартира първите си срещи с представители на извънпарламентарни партии и неправителствени организации за обезпечаване на транспарантни и почтени избори.

„ Първите срещи са с наши обичайни сътрудници. Започваме с 10 партии и 5 неправителствени организации. Утре има още толкоз поканени “, разясни за БНР Атанас Зафиров, заместник-председател на партията по съдружната политика.

По никакъв метод тези срещи не трябва да бъдат тълкувани както обща поръчка за ръководство или общо явяване на изборите, акцентира Атанас Зафиров. По думите му, фокусът ще бъде само върху обезпечаването на почтени избори.

Освен декларация, ще бъдат препоръчани и съответни дейности, посочи той. „ Общи дейности по покриване на всички секции с членове, покровители и наблюдаващи. Предлагаме разяснителна акция за метода на гласоподаване, тъй че да предизвикваме висока изборна интензивност. “

Предоставяйки опция нашите членове в изборната администрация да бъдат употребени от извънпарламентарните партии – това би трябвало да бъде самобитен бонус за тях, означи още заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

За основаването на опция за видеонаблюдение на броенето на бюлетините и дейната регистрация ще бъде търсена и поддръжка в Народното събрание, увери Зафиров. Тези стъпки съгласно него ще допринесат за прозрачността на вота и за изчистването на изборните описи от „ мъртвите души “.

„ Това ще бъде самобитен тест за кого желанията за почтени избори са единствено декларативни и условни и кой в последна сметка стои зад едни такива решения “, разяснява Атанас Зафиров в предаването „ Преди всички “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР