БСП закъсняха за консултациите при президента Румен Радев. Ръководството на

...
БСП закъсняха за консултациите при президента Румен Радев. Ръководството на
Коментари Харесай

Президентът пита БСП докъде са склонни на компромиси, за да има редовен кабинет

Българска социалистическа партия закъсняха за консултациите при президента Румен Радев. Ръководството на левицата пристигна 5 минути след оповестения час за среща.

Българска социалистическа партия съумя да запази своето наличие и въздействие в Народното събрание, регистрира президентът.

Неотложните задания пред нашия парламент са доста, сподели той, като посочи, с изключение на съставянето на редовен кабинет, и законодателните ограничения, които чакат своето приемане.
 Карадайъ срещу правилото
Карадайъ срещу правилото " стани да седна " в политиката, зове за разговор

Правителство може да има и още с първия мандат, съгласно Движение за права и свободи

Голямата задача пред Народното събрание е приемането на закона за държавния бюджет, съобщи президентът и попита каква е сполучливата формула за партията за съставянето на държавно управление. Той изиска да разбере до каква степен от Българска социалистическа партия са подготвени да стигнат с компромисит е, тъй като без взаимни отстъпки няма по какъв начин да стане.

Лидерът на столетницата Корнелия Нинова очерта значимите съгласно партията неща - битката с инфлацията, законите по ПВУ, правосъдната промяна и влизането в Шенген. Всички тези четири цели минавали през бюджета. Изконен е въпросът за бюджета, акцентира тя и захапа Радев, че е сбъркал, че в предходния парламент не е входирал бюджет. За Нинова единият вид е постоянен кабинет да внесе бюджета, в случай че не - това да направи служебното държавно управление. Но сигналите на кабинета " Донев 2 " били спорни. Няма да подкрепим оферти за повишение на налози, безапелационна бе тя. Левите желаят да се запазят обществените разноски. Не сме подготвени в този момент за Еврозоната, счита Нинова и няма срещу дефицитът да е над 3%. Освен това Европейска комисия е облекчила критериите по Маастрихт. Българска социалистическа партия е подготвена със свои различни оферти.
 Радев пожела на Движение за права и свободи да влезе във властта
Радев пожела на Движение за права и свободи да влезе във властта

Мустафа Карадайъ: България би трябвало да си напише домашното

ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ показали пакет от закони някои без наличие, съгласно нея. Някои левицата ще поддържа, други не, като закона за домашното принуждение, където имало заплаха от джендър идеологията. Няма да допуснем срив във финансовата непоклатимост на страната, посочи Корнелия Нинова. Ако бъдат поканени за ръководство, социалистите ще вършат вътрешен референдум. Без бюджет всичко е преливане от пусто в празно за Корнелия Нинова. Първостепенно е да се позволи политическата рецесия, посочи тя.

Румен Радев още веднъж уточни, че служебната власт не е внесла бюджет предходната година поради заплахата от голям недостиг , а и казусът с бюджета бил сериозен. Не би трябвало да се влиза в дългова серпантина. Според президента най-добре било постоянен кабинет да внесе бюджет. Най-проблемната част е точно дефицитът, по мнението му. Радев посочи, че приходите не са за обществени стратегии, а за вложения. От Българска социалистическа партия чака в Народно събрание да се търси баланс.
 Костадинов желае уравновесен бюджет, само че без да робуваме на 3% недостиг
Костадинов желае уравновесен бюджет, само че без да робуваме на 3% недостиг

Възраждане имат и проектосъстав на кабинет и се подготвени да получат третия мандат

Днес или в понеделник той счита, че Министерски съвет ще показа бюджета . Удължителният бюджет не е до края на годината, предизвести Корнелия Нинова. Хората, а не партийният интерес да са в основата на бюджетните ограничения, желаят левите.

Над 100 въпроса има към този момент входирани към служебните министри , стана ясно от думите й. Нинова вижда 4- годишен мандат, с цел да има непоклатимост. За баланс настоя още веднъж Румен Радев. Ще търсим салдото, даде обещание водачът на Българска социалистическа партия. Първата мощ да си поеме отговорността за държавно управление, в случай че не може - втората.
 Радев към „ Възраждане “: И опозицията има отговорности
Радев към „ Възраждане “: И опозицията има отговорности

Костадинов не схваща за какво въобще се прокарват закони за Еврозоната в случай, че ще има референдум
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР