“БСП за България” ще е регистрацията в ЦИК за 11

...
“БСП за България” ще е регистрацията в ЦИК за 11
Коментари Харесай

Лявата коалиция била създадена за 2 седмици

“БСП за България” ще е регистрацията в ЦИК за 11 юли
Нинова вади свои от листите, Първанов и Петков няма да са претенденти

От “Позитано” 20 не са говорили с Мая и Жан

В рамките на 2 седмици са извършени диалози сред леви обединения и Българска социалистическа партия за огромна лява коалиция. Това разгласи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и особено означи, че новият съюз ще се яви на изборите на 11 юли като “БСП за България”.

“Коалицията не е лесна, само че е нужна за България, изключително в изискванията на социално-икономическата рецесия и след ръководството 10 години на ГЕРБ”, сподели Нинова. Споразуменията сред “Позитано” 20 и АБВ, “Движение 21” на Татяна Дончева и “Нормална държава” на Георги Кадиев стартират да се подписват от през днешния ден. “Тази коалиция се основава за изборите за 46-то Народно събрание, само че в съглашението предвиждаме опция тя да продължи и за други избори”, сподели Нинова.

По думите ѝ Георги Първанов и Румен Петков няма да са в листите, само че всяка от обединенията ще има свои представители за кандидат-депутати. “Ще има промени в листите, платформата на Българска социалистическа партия остава, въз основата на нея и с сътрудниците от новите обединения се потегля към някои промени, ново Изпълнително бюро, промени в Предизборния щаб”, посочи Нинова.

“С Мая Манолова опитахме да беседваме преди изборите, не беше призната подадената ръка, от “Изправи се, Мутри вън” бяхме избрани като статукво, сподели още ръководителят на Българска социалистическа партия. От “Позитано” 20 не са разговаряли и с Жан Виденов и “Лява алтернатива”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР